• DOLAR 32.505
  • EURO 34.963
  • ALTIN 2434.011
  • ...
Yuva: `Lice bizim memleketimizdir`
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
DİYARBAKIR - Hür Dava Partisi (HÜDA PAR) Lice Belediye Başkan Adayı Abdulmuttalip Yuva, Lice’de seçim çalışmalarına son hızla devam edeceklerini ifade etti.
 
HÜDA PAR üye ve gönüllülerine yapılan saldırıların kabul edilemez olduğunu vurgulayan Yuva, kendisi de dâhil olmak üzere ilçe encümen adaylarının tamamının Liceli olduğunu ifade ederek, Lice’nin kendi memleketleri olduğunu söyledi.
 
“Lice bizim memleketimizdir, bizlerd e Liceliyiz”
Lice’nin kendi memleketi olduğunu ifade eden Yuva, “Lice’de parti üyelerimize yapılan saldırılar hiçbir insanın tasvip edemeyeceği saldırılardır. Lice bizim memleketimizdir ve biz hepimiz Liceliyiz. Bizim de Lice’ye gidip orada seçim çalışması yapma hakkımız vardır. Çünkü biz bir parti kurmuşuz ondan dolayı gidip orada seçim çalışması yapmamız en doğal hakkımızdır. Bunun engellenmesi insanlığa ve ahlaka uygun değildir.” dedi.
 
Lice esnafını ziyaret edip broşür dağıttıklarını ifade eden Yuva, hiçbir Lice esnafına kötü bir söz söylemediklerini belirterek, aynı şekilde Lice esnafının da kendilerine karşı hiçbir kötü söz söylemediğini ifade etti.
 
“Esnaf bize, `partiniz hayırlı olsun, Allah mübarek kılsın` dedi”
Lice’de yaptıkları ziyaretlerin ayrıntılarını anlatan Yuva, “Lice’deki esnafı ziyarete gittiğimizde bizi çok sıcak karşıladılar, kahvehanelere girdiğimizde insanlar ayağa kalkıp hoş geldiniz oturup çay için teklifinde bulundular. Diğer esnaf da, Allah mübarek kılsın, hayırlı olsun diye temennide bulundular. Esnaftan yana olumsuz bir tepki ile karşılaşmadık. Bize tepki gösterip saldıranlar esnaf değildi.” şeklinde konuştu.
 
“Lice halkının HÜDA PAR sevgisi birilerini rahatsız etti”
Selahattin Demirtaş’ın yaptığı açıklamaya da değinen Yuva, “Selahattin Demirtaş’ın yaptığı açıklamayı hiçbir bilgi almadan balıklama atlama diye görüyorum. Bunca yıldır siyasetin içindedir ama kendisine ulaşan bilgiler netleşmeden kalkıp açıklama yapmasını art niyet olarak görüyorum. Lice halkının bize olan hoşgörüsü onu rahatsız etmiş olmalı ki bu açıklamayı yapma gereği duyuyor. Bu şekilde yapılan açıklamalar ortamı germekten öteye geçmez. Eğer Selahattin Demirtaş Kürt halkının selametini düşünüyorsa şiddeti teşvik edici açıklamalarına son versin.” ifadelerini kullandı. (Ömer Yasin Ergin/Ali Adıyaman - İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir