• DOLAR 32.514
  • EURO 34.967
  • ALTIN 2436.394
  • ...
`Hiçbir saldırı HÜDA PAR`ı yıldırmayacaktır`
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
DİYARBAKIR - Hür Dava Partisi (HÜDA PAR) Bağlar ilçe binasına dün akşam saat 19.00 sıralarında düzenlenen molotoflu saldırının duyulması üzerine olay yerine çok sayıda parti üyesi ve HÜDA PAR Bağlar Belediye Başkan Adayı Vedat Turgut geldi. Turgut, burada yaptığı açıklamada bazı yöneticiler tarafından çocukların eliyle bir takım saldırılar yapıldığını ve bu saldırılarla HÜDA PAR’ın seçim çalışmalarının önünün kesilmek istendiğini söledi.
 
Yapılan saldırılara sert tepki gösteren Turgut, saldırılar karşısında asla boyun eğmeyeceklerini, aksine çalışmalarını daha da arttıracaklarını söyledi.
 
"Demokratik molotof saldırısına uğradık"
Turgut sözlerine şöyle sürdürdü: "Demokratik molotof saldırısına uğradık. HÜDA PAR Bağlar teşkilatı, saat 19.00 sıralarında yüzü kapalı 3 şahıs tarafından demokratik molotoflu saldırıya uğradı. Bu saldırıların gayesi HÜDA PAR’ın çalışmalarını durdurmaktır. HÜDA PAR’ın bu halka hizmet etmesinin önüne geçmektir. HÜDA PAR’ın seçime girmesine engel olmaktır. Bütün halkımız iyi bilsin ki, biz halka hizmet için bu yola koyulduk ve her şeye rağmen halkımıza hizmet etmeye devam edeceğiz. BDP/PKK çeteleri de bilsin ki, biz bu halka hizmet etmeye âşık olmuşuz. İnşaallah bu aşkımızı ölüme kadar da devam ettireceğiz ve hiçbir şey de buna engel olamayacaktır. Hiç kimse buna mani olamayacaktır.
 
"Saldırıları aydınlatmayan kolluk güçleri yapılan saldırılara ortaktır"
Şimdiye kadar yüzü aşkın saldırı var. Bu saldırıları aydınlatmayan kolluk güçleri yapılan saldırılara ortaktır. Failleri bulmadıkça ortak olmaya devam edecektir. Söz konusu kişilere soruyorum, acaba saldırılarda ölüler olduktan sonra mı failler bulunacak, beklentileri o mudur? Halkımıza sesleniyoruz; HÜDA PAR sağduyuyu korumaya devam edecektir. Ve yine şu ana kadar uluslararası hukukta var olan meşru müdafaa hakkımızı, nefsi savunma hakkımızı da yapmıyorduk ama görünen o ki, eğer kolluk güçleri görevlerini yapmazsa ve eğer çeteler saldırılara devam ederse Müslüman halk kendini korumak zorunda kalacaktır."
 
"Kan üzerinden kaos ortamı oluşturuyorlar"
Halka korkuya gelmemeleri konusunda tavsiyede bulunan Turgut, "Zira bunların ahlakı, anlayışı kaos ortamı oluşturmaktır. Her seçim öncesi 3-5 tane kendini bilmez çapulcu mütedeyyin insanların medreselerine, STK’larına, Kur’an Kurslarına ve İslami partilere saldırılarda bulunacak ve kaos ortamı oluşturma çalışacak. Kandan nemalanan bu yarasalar özellikle son bir yıldır kan akmadığı için göründüğü gibi bazen Rojava üzerindeki kandan faydalanmaya çalışıyorlar. Lice’de olduğu gibi hunharca Müslüman halka, HÜDA PAR gönüllülerine saldırıp onların kanını akıtıp, onları yaralayıp o şekilde kan ve ölüm üzerinden nemalanmaya çalışıyorlar. Bu ideolojinin bu halka vereceği hiçbir hizmet hiçbir düşünce yoktur. Bu halka verecekleri akılla bağdaşacak hiçbir uygulama yoktur. Bundan dolayı kaos ortamını sürdürmeye ve sabrımızı zorlamaya çalışıyorlar." ifadelerini kullandı.
 
Hür Dava Partisi (HÜDA PAR) Bağlar ilçe binasına dün akşam saat 19.00 sıralarında 3 kişi tarafından 3 adet molotof atılmış, saldırıyı gerçekleştirenler olay yerinden koşarak ara sokaklara kaçmıştı. Saldırıda parti binasında maddi hasar meydana gelmişti.  (İLKHA)
 
 
 
 
 
 

Bu haberler de ilginizi çekebilir