• DOLAR 32.523
  • EURO 34.792
  • ALTIN 2422.288
  • ...
"Müslüman halk baskılara boyun eğmez"
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

DİYARBAKIR – Lice ilçesinde, BDP/PKK’lilerin saldırısına uğrayan HÜDA PAR’a karşı yapılan saldırıları eleştiren Belediye ve Mahalli İdareler Birliği Sendikası (Bem Birsen) Diyarbakır İl Başkanı İbrahim Gökdemir, Müslüman halkın yüzyıllardır baskı ve zorba uygulamalara hiçbir zaman boyun eğmediğini belirtti.

 

Bölgede tarihi bir sürecin yaşandığını ifade eden Gökdemir, bu sürecin devamının ve kalıcılığının tüm bölge halkının canı gönülden arzuladığı bir durum olduğunu söyledi.

 

“Tektipçiler süreci baltalıyor”

Farklı görüş ve fikirlerin birer zenginlik olarak siyasi mecrada bulunması gereken bir durum olduğunu ifade eden Gökdemir, BDP’ye atıfta bulunarak, kimilerinin tahammülsüz, tek tipçi ve kendinden başkasının varlığını benimsemeyenlerin bu süreci baltalamaya yönelik var gücüyle çalıştıklarını belirtti.“BDP Müslüman Kürt halkının değerlerini yok sayıyor.”

 

BDP’nin kendi dışındaki diğer siyasi partileri kabul etmemesini de eleştiren Gökdemir, “ Bölgede mazlumiyetin ve mağduriyetin sözde savunucusu konumundaki bu siyasi hareketin Kürdistan Müslüman halkının inanç ve değerlerini hiçe sayıp, laik ve Kemalistlerin yıllarca bölge halkına çektirdiklerine rahmet okuturcasına adeta hayat hakkı bile tanımayıp saldırgan bir tutum takınması zulme dönüştüğünü ispatlar mahiyettedir.” dedi.

 

“ BDP İslami yaşama tahammülüzdür”
İslami kimliğe ve İslami yaşama karşı tahammülsüzlüğün ancak bu tür zevatların işinin olabileceğini belirten Gökdemir, “ Seçim süreci ile HÜDA PAR üyelerinin Müslüman Lice halkı esnafını ziyareti esnasında BDP/PKK’lılarca saldırıya maruz kalması bunun bariz bir örneğidir. Halkın yoğun teveccühünü hazmedemeyen bu kesim adeta Lice’yi parsellemiş ve burayı özel bir mülkiyeti gibi algılayan bir tutum ile halkın farklı siyasi kimliğe karşı ilgi ve alakasını bile ipotek koymaya çalışan bir zihniyet ile despotluk örneğini sergilemiştir. Dün akşam da HÜDA PAR Diyarbakır Bağlar Şubesine molotoflu saldırı  yapılmıştır.” şeklinde konuştu.

 

“BDP Tek Parti iddiasıyla Kürt halkına zulüm ediyor ”
BDP’lilerin ‘Bölgede laikliğin teminatı biziz’ söylemini de hatırlatan Gökdemir, “ Cumhuriyetin kuruluş yıllarında tek parti zihniyeti ile halka tepeden bakan ve her türlü siyasi manevraları tekelinde bulunduran CHP’nin bu ülke için meydana getirdiği tahribat onlarca yıldır atılan hak ve özgürlükler alanındaki adımlara rağmen giderilememiştir. Bölgemizde de BDP’ de “ Tek Parti” iddiası ile halka yönelik baskıcı bir seçim algısı oluşturarak HÜDA PAR başta olmak üzere İslami sivil toplum kuruluşlarının çalışmalarını korsan ve gayrı meşru olarak nitelendirmesi bu zihniyetin tek tipçi CHP zihniyeti ile özdeş olduğunu göstermektedir.” İfadelerine yer verdi.

 

HÜDA PAR’ın siyasi alanında varlığını göstermesinin ardından şubelerine ve İslami sivil toplum kuruluşlarına 200’ün üzerinde saldırı gerçekleştirildiğini belirten Gökdemir, “Bu saldırılar karşısında ne HÜDA PAR’ın ne de bir İslami sivil toplum kuruluşu bölgenin huzur ve güvenin bozulmaması adına bu saldırılara her hangi bir karşılık vermemiştir.” ifadelerini kullandı.

 

"Hiç kimse Kürt halkını İslami değerlerinden vazgeçiremez”
“BDP yetkililerinin tüm bu saldırıları kınamadığı gibi saldırıları manipüle etmeye ve mağdur tarafı suçlayıcı demeçlerle provokatörleri destekler tutum sergilediğini söyleyen Gökdemir açıklamasının devamında, “Müslüman Kürt halkımız tarihin derinliklerinden beri İslam dininin müntesibi ve bu dinin gereklerini yerine getiren bir halktır. Hiç kimse yüzyıllardır bu halkı İslami değerlerinden dolayı güç ve kuvvet uygulayarak vazgeçirememiştir. Cumhuriyetin kuruluşundan günümüze geçen onlarca yıl uygulanan tüm baskı ve şiddete karşı onurlu bir direniş göstermiş ve İslam’ın bayraktarlığını yapmıştır.” Şeklinde ifadelerini kaydetti.

 

“Fitne ateşinde büyük zararı bölge halkı çekecek”
“Yeniden bir çatışma ve şiddet ortamına sürükleyecek bu adımlardan fazlasıyla kaygı duyduğumuzu ifade etmek istiyoruz. Adil ve tarafsız Sivil Toplum Kuruluşları taraftar olan siyasi partiler üzerinde etkili olduklarını düşündüğümüz tüm resmi ve sivil kuruluşları, muhtemel yeni olayları önleyecek önlemler almaya davet ediyoruz.”  diyen Gökdemir son olarak, “Şayet bu şiddet ve tedhişin önüne geçilmezse bölgemizi kasıp kavuracak bir fitne ateşinin körüklenmesine sebebiyet verecektir. Bölgemizde yaşayan her kesimi olumsuz şekilde etkileyecek, barış ve huzur ortamını dinamitleyecektir. Bunun en büyük zararını da geçmişte yaşadığımız gibi, bu gün de yaşanılacak ve fitne ateşinde en büyük zararı bölge halkı olarak bizler çekeceğiz. Unutulmamalıdır ki özellikle bu süreçte atılacak her yanlış adımın büyük kayıpları ve menfi etkileri olacaktır.” ifadelerini kullandı. (M. Sait Adiyaman - İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir