• DOLAR 32.575
  • EURO 34.973
  • ALTIN 2427.169
  • ...
Mersin`de `Seçim Güvenliği Toplantısı` yapıldı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
MERSİN - 30 Mart yerel seçimlerin Mersin’de güvenli geçmesi ve adayların kendilerini halka rahat tanıtmaları adına Vali Hasan Basri Güzeloğlu başkanlığında ‘Mahalli İdareler Seçimleri Güvenliği Toplantısı’ gerçekleştirildi. 
 
İl Özel İdaresi Toplantı Salonu’nda düzenlenen toplantıya 13 İlçe Kaymakamı, Sahil Güvenlik Komutanı, İl Jandarma Komutanı, İl Emniyet Müdürü ile Sahil Güvenlik, Jandarma ve İl Emniyet Müdürlüklerinin Güvenlik ve Asayiş Şube komutan ve müdürleri katıldı.
 
Toplantının açılış konuşmasını gerçekleştiren Vali Hasan Basri Güzeloğlu, “Seçimle ilgili önceliklerimizi konuşmak, genel bir güvenlik değerlendirmesini yapmak, ilçeler ağırlıklı yapılması gereken ve yapılan çalışmaları sizlerle paylaşmak amacıyla burada toplanmış bulunuyoruz. Seçimler halkın iradesinin özgürce yansıdığı, halkın kendi iradesiyle yerel yöneticilerini seçtiği ve demokrasinin zenginliğinin bir şölen olarak ifade edildiği anlardır.” diye konuştu.
 
Yapılacak olan seçimler hakkında bilgi veren Vali şunları söyledi: “Yeni çıkan Büyükşehir Yasası kapsamında Mersin Büyükşehir ölçeğinde geçmişten bugüne devam eden ve köy olarak vasıflandırılan yerleşim yerleri, mahalle olarak tanımlanmakta, ilçe altı belediyelerin bu seçimle birlikte tüzel kişiliği sonlanmakta. Yeni dönemde bir Büyükşehir Belediyesi ve 13 ilçe belediyesi olarak toplam 14 yerel yönetim biriminin seçimi meclisleri ile birlikte tamamlanmış olacak.”
 
Amaçlarının vatandaşın hür iradesini sandığa yansıtmak olduğunu söyleyen Vali Güzeloğlu, ilçelerde İlçe Kaymakamları başkanlığında bir seçim merkezi oluşturulacağımı belirtti.
 
Siyasi parti ve adaylar ile toplantı yapılacağını belirten Vali Güzeloğlu şöyle devam etti: “Sizlerin görüşleri ve siyasi parti temsilcilerinin size aktaracakları ile bir zemin oluşturulması, vatandaşlarımızın beklentilerinin de göz önünde bulundurularak, her türlü görsel, ses ve benzeri kirliğe de fırsat verilmeden bir kampanyanın yürütülmesi çok önem arz etmektedir.”
 
İl Seçim Koordinasyon Merkezi kurulacağı bilgisini veren Vali Güzeloğlu, “İl merkezinde kurulacak olan bu merkez, seçimde adayların rahat çalışabilmesi, tehdit ve benzeri tüm engellerin bertaraf edilmesi, kampanya döneminde karşılıklı oluşabilecek tüm gerginliklerin öngörülmesi ve önlem alınması dâhil birçok konu değerlendirecek.” dedi.
 
(Osman Öksüz-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir