• DOLAR 32.345
  • EURO 35.135
  • ALTIN 2302.751
  • ...
Bakanlarla ilgili fezlekeler iade edildi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
TBMM Başkanı Cemil Çiçek, "4 bakanla ilgili konu Adalet Bakanlığı`na gelmiş, bildiğim kadarıyla bakanlık da o genelgeye uygun olarak savcılığa iade etti, kesin bilmiyorum ama böyle. Çünkü `yetkimiz yok` dediğine göre Sayın Bakan, onu bakanlıkta tutmayacak, ilgili makama, savcılığa gönderecek, onlar bize gönderecek" dedi.
 
Cemil Çiçek, "Adalet Bakanlığı`ndan TBMM Başkanlığı`na ulaşan fezleke olup olmadığı ve CHP Genel Başkan Yardımcısı Gürsel Tekin ile görüşmesi" hakkında soru üzerine, Tekin ile görüşmesinin fezlekeler ile ilgili olmadığını söyledi.



HSYK Teklifi konusunda konuşunca, Tekin`in "Meclis Başkanı yalan söylüyor" dediğini ifade eden Çiçek, "Ben de bunun üzerine aradım ve `bu çok ağır bir ifade oldu, ben bir şey söylemedim ki yalan söylemiş olayım` dedim. Onun üzerine `pazartesi günü kahve içmeye geleyim` dedi, ben de `buyurun gelin` dedim. Bu vesileyle geldiği bir konu" dedi.



TBMM Başkanı Çiçek, sözlerini şöyle sürdürdü: "Fezleke konusunda hukuk neyi ifade ediyorsa onu ifade etmeye çalıştım. 4 eski bakanla ilgili fezleke bize gelmedi, Adalet Bakanlığı`na gelmiş. Bu ana kadarki uygulamalarda bize gelen dosyalar, bakanlık ve Başbakanlık üzerinden gelmiş. İçtüzük`ün 13. maddesi var. Savcının bugüne kadar direkt göndermesi yok. Sadece Sayıştay`dan ve Danıştay`dan bir dosya gelmiş. Bugüne kadar hep Başbakanlık üzerinden gelmiş ama 2011`de Adalet Bakanlığı savcılıklara genelge gönderiyor, `bu evrakları doğrudan Meclis`e gönderin` diyor. 4 bakanla ilgili konu Adalet Bakanlığı`na gelmiş, bildiğim kadarıyla bakanlık da o genelgeye uygun olarak savcılığa iade etti, kesin bilmiyorum ama böyle. Çünkü `yetkimiz yok` dediğine göre Sayın Bakan, onu bakanlıkta tutmayacak, ilgili makama, savcılığa gönderecek, onlar bize gönderecek.
 
ADALET BAKANI HAKKINDAKİ FEZLEKE

Adalet Bakanı ile ilgili bize gelen bir dosya oldu. İzmir`de yürütülen bir soruşturma ile ilgili Sayın Bakanın yargıya müdahale ettiği anlamına gelebilecek, görüşme yapmış ilgili savcı ile `tarafsız olun, adil davranın` diye. Başsavcılık önce Adalet Bakanlığı`na göndermiş bakanlık da `siz bunu Meclis`e gönderin` demiş. Dosya Meclis`e geldi, gelirken usul ve hukuki hata yapılarak geldi. Soruşturma gizlidir. Bir bakanla ilgili Meclis soruşturması yolunu açacak bir yazı bize geliyorsa, sadece o bakanla ilgili evrakın bize gönderilmesi lazım. Bize yazı geldi, arkasından 32 klasör dosya geldi. Biz bu dosyaları gizli olduğu için açmadık. 32 tane adamla ilgili bilgileri kamuoyunun bilmemesi gerekiyor. Bu soruşturmalar belki 2 yıl sürecek. Bu soruşturma İzmir`de gizli ama Ankara`ya gelince açık hale gelecek. Bu insanların ticari ve mesleki itibarı, çoluğu, çocuğu var. Biz bu dosyaları açmadık. Gizliliği ihlal ederek ve bunda da Meclis`i aracı kılarak... Bunu gönderiyorsunuz. Yazdığım yazıda, `bu evrakın bize bakanlık, Başbakanlık üzerinden gelmesi lazım` dedim. Ama aksi kanaatte iseniz, bizimle alakası olmayan 32 klasörü göndermek yerine, soruşturma başlatılması istenen bakanla ilgili evrakı gönderin, biz ondan sonra gereğini yapalım."

Bu haberler de ilginizi çekebilir