• DOLAR 32.524
  • EURO 34.868
  • ALTIN 2472.802
  • ...
Diyarbakır`da BDP-AK Parti gerginliği
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
DİYARBAKIR - Kayapınar ilçesi Diclekent Kavşağı ve 75. Yol`da AK Partililerin, AK Parti Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Galip Ensarioğlu’nun seçim bürosunun önüne asmak istediği flamaların BDP’liler tarafından indirilmek istenmesi nedeniyle kavga çıktı.
 
Kavgada 2 kişi yaralandı. Yaralılar, yakınlarda bulunan özel bir hastaneye kaldırıldı.
 
Kavgaya karıştığı belirtilen bir kişin gözaltına alınırken, polisin olayla ilgili soruşturmayı sürdürdüğü öğrenildi.
 
Kavganın son bulmasının ardından BDP’liler kendi flamalarını asarken, AK Partinin flamalarının ise yerlere atıldığı gözlendi.
 
Bayrak ve flamaları kavşağa asma hakkının kendilerinde olduğunu ifade eden AK Parti Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Galip Ensarioğlu, BDP’nin Diyarbakır’da 30 tane seçim bürosu olduğunu fakat BDP’nin bu seçim büroları dışında her yere bayrak astığını söyledi.
 
"Tüm kavgalar BDP ile oluyor"
Kendi üyelerinin seçim karargâhı önünde bulunan kavşak süsleme işlemi yaptıklarını, BDP’nin ise siyasi nezakete uygun olmayan bir şekilde gelip süsleme çalışması yaptığını ifade eden Ensarioğlu, “Bayrak asma sırasında bir tartışma çıkmış ve çıkan tartışma kavgaya dönüşmüş. Ne tesadüftür ki çıkan tüm kavgalar BDP ile olmakta. Bu durum karşısında BDP’nin kendini sorgulaması gerekir. Unutulmasın seçim bayrakla alınmaz.” ifadelerini kullandı.
 
Siyasi nezaket eşliğinde seçim sürecinin devam etmesi gerektiğini belirten Ensarioğlu, “Bu halkı kimse sindiremez, bu halk devletin zulmüne boyun eğmedi, başkasınınkine de eğmez ve kendine yapılan dayatmaları da kabul etmez. Halkın tercihine herkesin saygısı olmalı.” şeklinde konuştu. (M. Sait Adiyaman/Ayetullah Turgut - İLKHA)
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Bu haberler de ilginizi çekebilir