• DOLAR 32.592
  • EURO 34.793
  • ALTIN 2498.181
  • ...
Batman`da `Eğlen, Öğren ve Hijyen` etkinliği
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
BATMAN - Türkiye`nin iki özel markası ve TEGV işbirliği ile yürütülen “Eğlen, Öğren, Hijyen” projesi kapsamında, TEGV’in Batman’da bulunan Batman 50. Yıl Öğrenim Birimi, Petrol Ofisi İlk Okulu ve ve Petrol Orta Okulun’ nda gerçekleştirdiği etkinlik ile çocukların hijyen ve öz bakım konusunda farkındalıklarını artırarak doğru temizlik alışkanlıkları geliştirmelerine yardımcı oldu.
 
Türkiye Eğitim Gönüllüleri Vakfı ve Türkiye’nin özel bir markası işbirliğinde sürdürülen “Eğlen, Öğren, Hijyen” etkinliği; Türkiye’nin dört bir yanında yüz binlerce çocuğu, yaşamsal önemi bulunan hijyen konusunda eğitmeyi ve küçük yaşlarda hijyen alışkanlıkları kazandırmayı amaçlıyor.
 
TEGV’in Batman’da bulunan Batman 50. Yıl Öğrenim Birimi, tarafından 1. dönemde Petrol Ofisi İlk Okulu’nda 955 çocuk ve Petrol Orta Okulu’nda 120 çocuğa ulaşılarak gerçekleştirilen “Eğlen, Öğren Hijyen” etkinliğine katılan çocuklar öncelikle hijyenik ve temiz olmanın anlamını öğrenip, mikrop türlerini ve özelliklerini tanıdı. Öğrenciler, sağlıklı olmak için el yıkamanın önemini, okul ve evlerindeki hijyen bölgelerinin nereler olduğunu ve mikroplardan korunma yollarını öğrendiler. Petrol Ofisi İlk Okulu’nda 22 öğretmen gönüllü bu etkinliği uyguladı.
 
Unilever sponsorluğunda 2011 yılından bu yana TEGV’in Türkiye çapındaki 81 etkinlik noktasında hayata geçirilen “Eğlen, Öğren, Hijyen” etkinliği, erken yaşta kazanılan alışkanlıkların öneminden yola çıkarak, çocuklara hijyen kavramını tanıtmayı amaçlayan ve çocukların yaparak öğrenecekleri ‘İnteraktif bir eğitim programı’ olarak geliştirildi. Hedef kitlesi ilkokul 2.-8. sınıf çocukları olan 2 saatlik “Eğlen, Öğren, Hijyen” etkinliği sayesinde sadece çocuklar değil, onlar aracılığıyla aileleri ve yakın çevreleri de hijyen ve özbakım konusunda farkındalık kazanıyor, doğru temizlik alışkanlıkları kazanma yolunda önemli adımlar atıyorlar.
 
Mart’a kadar devam edecek olan proje kapsamında üç yılda 4 binden fazla gönüllünün desteğiyle 215 bin çocuğa ulaşılması hedefleniyor. (M. Fatih Akgül - İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir