• DOLAR 32.516
  • EURO 34.851
  • ALTIN 2488.097
  • ...
`Kentsel Dönüşüme olan umutlarım arttı`
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
 İSTANBUL- Çevre ve Şehircilik Bakanı İdris Güllüce, Esenler’de başlatılan Havaalanı Mahallesi’ndeki en büyük kentsel dönüşüm projesi alanını ziyaret ederek, yürütülen çalışmalarda gelinen son aşama hakkında Esenler Belediye Başkanı M. Tevfik Göksu’dan bilgi aldı.
 
6 bin 134 konutu dönüşüme aldık
Yıkılan alanda tüm altyapı çalışmalarının bittiğini ifade eden Esenler Belediye Başkanı M. Tevfik Göksu, “Bu alan 72 bin metrelik bir alandı. Bu alan içerisinde bir metrekare boş alan yoktu, komple bina doluydu. Binaların yıkılıp hafriyatın kaldırılması 6 ay sürdü. İnşallah şu an yapım aşamasına geldik. Bizler de sayın bakanımıza buraları gezdirmek istedik ve kendileri de sağ olsun teşrif etti. Kentsel dönüşüme alınmış konut sayımız 6 bin 134. Bu konutlar içerisinde sadece 859 konut özel sektör tarafından yapılıyor. Diğerleri ise Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, İstanbul Büyükşehir Belediyesi TOKİ ve Esenler Belediyesi tarafından yapılan dönüşüm çalışmalarıdır” diye konuştu.
 
Bu alanı gördükçe Kentsel Dönüşüme olan umutlarım artıyor
Bu alanı gezip gördükçe Kentsel Dönüşüme olan umutlarının daha da arttığını belirten Çevre ve Şehircilik Bakanı İdris Güllüce, “Değerli başkanımızı başarılarından dolayı kutluyorum. Uzaktan baktığınızda iki kelime söylüyorsunuz ‘Kentsel Dönüşüm’. Ama içerisinde düştüğünüzde bir dereye düşmüş gibi olursunuz. Çok zor bir şeydir bu. İnsanların gönüllerini almak, rızasını kazanmak, ondan sonra da bunları projelendirmek. Bakanlıkta ve diğer kurumlarda onaylarını almak ondan sonra da bunları inşa etmek çok zor bir şeydir. Mülkiyetle ilgili insanların hassasiyetleri çok yüksektir. O yüzden de bu anlaşmayı bu uzlaşmayı sağlayarak 6 bin küsur evi dönüşüme almak dile kolay bir şeydir. Başarısından dolayı hem Esenler halkını hem bu mahalle sakinlerini hem de değerli başkanımızı tebrik ediyorum, kutluyorum” ifadeleri kullandı.
 
(Enes Durmaz / İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir