• DOLAR 32.347
  • EURO 35.12
  • ALTIN 2310.164
  • ...
Fatih'in okuduğu Kur'an'ın  tıpkıbasımı yapılacak
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

HABER MRK- Kültür ve Turizm Bakanlığı Basın ve Halkla İlişkiler Müşavirliğinden yapılan açıklamaya göre, yazma eserlerin korunması için çalışma yapan Kültür ve Turizm Bakanlığının, şimdi de el yazması  Kur’an-ı Kerim’lerin tıpkıbasımı için proje hazırladığı bildirildi.

 

Kültür ve Turizm Bakanı Ömer Çelik’in talimatıyla hazırlanan proje kapsamında, Osmanlı Devleti’nin en ünlü hattatlarının yazdığı Kur’an-ı Kerim’ler yeniden basılacak.

 

“Bu mirası yalnız koruyup övünmekle değil, tanımak, tanıtmak, ve yararlandırmakla da yükümlüyüz”

Konu ile ilgili yaptığı açıklamada, el yazması eserlere büyük önem verdiklerini belirten Bakan Çelik, ” Bu mirası yalnız koruyup övünmekle değil, tanımak, tanıtmak, yararlanmak ve yararlandırmakla da yükümlüyüz. Yazma eserler, bir milletin kimlik belgeleridir. Bu nadide eserlere sahip çıkmak için Bakanlık olarak elimizden gelen her türlü imkânı seferber ediyoruz. Yüzlerce yıl öncesinden günümüze ulaşmış bu eserleri, bizden sonraki nesillere sağlıklı bir şekilde ulaştırabilmek için Türkiye'nin ilk Kitap Şifahanesi'ni  de Nisan ayında açıyoruz. Yazma eserlere hakkıyla hürmet ve hizmet etme ilkemiz, onu sadece korumakla sınırlı değil. Yazma eserlere yapacağımız en önemli hizmet, onu çoğaltarak herkesin okumasını sağlamak olacaktır. İşte bu yüzden bu eserlerin tıpkıbasımlarına da büyük önem veriyoruz. Bu yıl ilk olarak yüce dinimizin yol göstericisi olan Kur'an-ı Kerim'in, yüzlerce yıl öncesine ait el yazma eserlerinin tıpkıbasımını vatandaşımızın hizmetine sunacağız. Tıpkıbasımı yapılacak Kur’an-ı Kerim’lerin arasında, Fatih Sultan Mehmed’in okuduğu rivayet edilen nüshalar da var." dedi.

 

Tıpkıbasımı yapılacak olan eserlerin üçüncüsü olan Kur’an-ı Kerim, Fatih Sultan Mehmed’in okuduğu rivayet edilen nüsha olacak. Hattat Mes’ud b. Maksud’un 1462 yılında, nesih hatla yazdığı nüshanın girişinde, Kur’an-ı Kerim’in indiriliş süreci ile, ilk ve son inen ayetler üzerine rivayetler de yer alıyor.  (İLKHA)

 

 

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir