• DOLAR 32.575
  • EURO 34.935
  • ALTIN 2426.238
  • ...
Irak`tan Türkiye`ye önemli ziyaret
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
Ankara bugün Irak Meclis Başkanı Usame Nuceyfi`yi ağırlayacak. Nuceyfi`nin ziyareti sırasında öncelikle Türkiye ve Irak arasındaki ticari ve ekonomik ilişkiler ele alınacak. Irak Meclisi Dış İlişkiler Komisyonu üyesi Yuhanna Yakuu ise ülkesinde yayınlanan Zaman gazetesine yaptığı açıklamada, Türkiye’nin silahlı grupların Anbar eyaletine sızmasının engellenmesinde önemli rol oynayacağını söyledi.
 
Ülkesinin önde gelen önemli siyasetçilerinden olan Usame Nuceyfi, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ve Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu ile bir araya gelecek. 
 
Irak`ta nüfusun büyük çoğunluğunu Sünnilerin oluşturduğu Anbar eyaletinde, güvenlik güçleri ve silahlı gruplar arasındaki çatışmalar sürüyor.

Nuceyfi’nin ziyareti sırasında ele alınacak konulardan biri de, Irak`ta 30 Nisan 2014’te yapılması planlanan seçimler olacak.
`Irak bölünebilir`

Usame Nuceyfi, Türkiye ziyareti öncesi yaptığı açıklamada, Irak`ta seçimden sonra mevcut siyasi ortama geri dönülmemesi gerektiğini söyledi. Nuceyfi aksi takdirse `Irak`ta iç savaş çıkabileceği ve ülkenin bölünebileceği` uyarısında bulundu.

Nuceyfi; Irak, Türkiye, İran ve Suudi Arabistan yetkililerinin bir araya gelerek bu tehlikeyi önlemeleri gerektiğini vurguladı.
 
Kaynak: Al Jazeera ve ajanslar 

Bu haberler de ilginizi çekebilir