• DOLAR 32.381
  • EURO 35.094
  • ALTIN 2326.93
  • ...
Fotoğrafçılar Bitlis'i fotoğrafladı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

BİTLİS - Bir Dünya Fotoğraf Gezi Kültür ve Turizm Derneği Ahlat Şubesi tarafından düzenlenen bir program kapsamında çeşitli illerden gelen fotoğrafçılar Bitlis ve ilçelerini gezerek güzel görüntüler çekerek Bitlis’i fotoğrafladılar.

 

Ahlat ilçesinde yeni açılan derneğin açılışından sonra Bitlis ilini, Ahlat, Adilcevaz ve Güroymak ilçesini gezerek fotoğraf çektiler. Konu hakkında açıklamada bulunan Bir Dünya Fotoğraf Gezi Kültür ve Turizm Federasyonu Başkanı Sami Türkay, Bitlis’in doğa ve tarihle iç içe bir konuma sahip olduğuna dikkat çekerek, bu güzellikleri herkesin gelip görmesi gerektiğini söyledi.

 

Açıklamasının devamında Türkay, “Bu coğrafyada görülmesi gereken mükemmel güzellikler olduğunu gördük. Burada eksi 20 derecede suya girile biliyor. Bu güzel manzarayı fotoğraflayıp insanlara götürülmesi gerekiyor. Bu bölge özellikle fotoğrafçılar için bir cevher. Yani fotoğraf anlamında her şey var. Bir fotoğrafçı çekeceği bir fotoğrafta sis arar. Görüntüleri insanların hayal dünyalarına ulaştırmak gibi bir düşünceleri olabilir. Burası o düşünceyi karşılayacak bir manzaraya sahiptir. Tabi turistlerin sıkça ziyaret ettiği bu ve benzeri doğal görünümlerin bulunduğu yerleri yetkililerce çevre düzenlenmesinin mutlak surete yapılması gerekir. Bir Pamukale nasıl böyle bir duruma geldiğini incelesinler, burayı da öyle değerlendirsinler. Yetkililerin bu güzelliği ortaya çıkarmaları ve turizme açmaları gerektiğine inanıyorum. Gezdiğimiz birçok yerde gördük ki, buralar fotoğrafçılar için ideal bir yerdir. Buralarda bir fotoğrafçının aradığı her şey var. Bundan daha güzel bir ortamda fotoğrafçılık yapılamaz. Bunu iyi bir şekilde tanıtmak ve tesis ederek turizmin hizmetine sunmak gerekiyor.” şeklinde konuştu.

 

Bir Dünya Fotoğraf Gezi Kültür ve Turizm Derneği Ahlat Şube Başkanı Samet Adıyaman ise, “Bölgemizde görüldüğü gibi muhteşem güzellikler var. Bu nedenle Ahlat ilçemizde 3. Fotoğrafçılık derneğini açma gereğini duyduk. Bölgemizde birçok resimlenmemiş yerler var. Bizlerde bu manzaraları insanların hizmetine sunmak için çalışıyoruz. Buraya farklı illerden gelen fotoğrafçılar il ve ilçelerimizi gezerek farklı fotoğraflar çektiler bizlerde bu misafirleri karşıladığımız için memnunuz.” dedi. (Şükrü Tontaş - İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir