• DOLAR 32.331
  • EURO 35.072
  • ALTIN 2299.086
  • ...
Kabasakal Köyü sorunlarla boğuşuyor
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

DİYARBAKIR – Ergani’ye bağlı 80 haneli Kabasakal köyü, elektrikten kanalizasyona, içme suyundan çamura kadar mevcut  olan pek çok sorununa, yetkililerin el atmasını istiyor.  

 

80 hane  ve 700’ü bulan nüfusuyla, bölgenin en büyük köylerinden biri olan Kabasakal’daki sorunlara köylüler tepkili. Yetkililerin köye gereken önemi vermediğinden yakınan köy sakinlerinden Mehmet Ulu, “Köyümüzde özellikle su sorunu sıkıntısı var. Yıllar önce bölgemize şebeke suyu geldi. Her köye su getirme projesi vardı. Bizimle birlikte 16 köyün daha su kulesi yapıldı. Tabi yapılan su şebekesi çalışmadı. Bizim 7-8 yıldır suyumuz yoktur. Kanalizasyon şebekesini  de halk kendi imkânlarıyla yapmıştı. Bozulanları da devlet onarmadı. Yağmur yağdığında, köy çamur deryasına dönüşüyor. Köyün elektrik sorunu da var. Elektrik tesisatı 25 yıllık. Kışın elektrik konusunda ciddi sıkıntılar var. Bu şebekenin yenilenmesi çalışması var. Köylülerin çoğu yükseltici kullanarak elektriğe çözüm bulmaya çalışıyor.” şeklinde sitemlerini dile getirdi.

 

Ulu, son olarak köyde işsizliğin had safhada olduğuna da değinerek; “Bizim gençleri görüyorsunuz. İşsizlik had safhada. Eskiden insanlar hayvancılıkla idare ediyorlardı. Şimdi ise hayvancılık yeterince rağbet görmüyor. İnsanlar bu yüzden işsiz.” dedi.

 

Köye yapılan kanalizasyon şebekesi yüzünden köyün yollarının ve bağlarının da zarar gördüğünü belirten köy sakinlerinden İrfan İnat, “2011 yılında köye gelen yetkililer köye kanalizasyon yapacağız dediler. Yaptılar, fakat köyün içindeki yolu bozdular. 3 yıl oldu,  arabalar çamura saplanıyor. Ayrıca bizim bağlardan geçen su kanalları nedeniyle bozulan bağlarımız  için para vereceğiz dediler. Bazı köylülerin bozulan bağları için para verdiler. Büyük bir kısmının ise parasını vermediler. Birkaç yere dilekçe verdik. Dilekçelerden de bir sonuç çıkmadı.” diyerek duruma tepki gösterdi. (M. Veysi Tosun - İLKHA) 

Bu haberler de ilginizi çekebilir