• DOLAR 32.502
  • EURO 34.596
  • ALTIN 2477.513
  • ...
MEB SBS`de Kaosa Noktayı Koydu
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Milli Eğitim Bakanlığı`nın, 18. İdare Mahkemesi`nin 2013 Haziran ayında 8`inci sınıflar için yapılan Seviye Belirleme Sınavı(SBS) sonuçlarının yanlış hesaplandığı gerekçesiyle verdiği yürütmeyi durdurma kararına yaptığı itiraz reddedildi. Bakanlık ise yargı kararlarının gereğini yerine getirerek 1 milyon 112 bin adayın sonuçlarını yeniden hesapladı. Krizin çözümü için atılan adımı yazılı bir açıklamayla duyuran bakanlık, satır başları ile şunları kaydetti:

YERLEŞTİRMELER İSTEĞE BAĞLI

- Sınav sonuçlarının tekrar değerlendirilmesi neticesinde 4 öğrencimizin daha üst tercihlerine, 99 öğrencimizin ise mevcut okullarından daha alt tercihlerine yerleştirilebilecekleri sonucuna ulaşılmıştır.

- Ancak bu durumda olan öğrencilerimizin mahkeme kararından herhangi bir mağduriyet yaşamamaları için bakanlığımızca gerekli tedbirler alınmakta olup karardan etkilenen öğrencilerle iletişime geçilerek, talepleri olması durumunda tercihleri doğrultusunda işlem yapılacağı kendilerine bildirilmiştir.

BİZE ULAŞMADAN BASINA ULAŞTI!

- Dava konusu işlemin üzerinden yaklaşık altı ay geçmesinden sonra ilgili mahkemece yürütmeyi durdurma kararının verilmesi ve yine verilmiş olan kararın bakanlığımıza ulaşmadan basında yer alması son derece anlamlı bulunmuştur.

Yeni şafak

Bu haberler de ilginizi çekebilir