• DOLAR 32.378
  • EURO 35.06
  • ALTIN 2325.61
  • ...
Bangladeş`te son bir ayın bilançosu: 300 kayıp ya da ölü...
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
Bangladeş`te olaylar durulmuyor. Muhalefet partilerinden Bangladeş Ulusal Partisi (BNP) Aralık ve Ocak ayları arasında gösterilerde yer alan 242 kişinin güvenlik güçleri tarafından öldürüldüğünü duyurdu. Diğer taraftan 60 kişinin de bilinmeyen bir şekilde ortadan kaybolduğu açıklandı.

Bangladeş`te muhalefet partileri 5 Ocak günü gerçekleşen seçimi boykot edeceğini duyurmuştu. Seçimlerin adil olmayacağını savunan muhalifler sokak gösterileri düzenledi. Fakat güvenlik güçlerinin bu gösterilere müdahalesi sert oldu ve yüzlerce sivil hayatını kaybetti.

Ülkedeki en büyük muhalefet partisi BNP yeni yaptığı açıklamada, Aralık ve Ocak ayları içerisinde insanların öldürüldüğünü ve ortadan kaybedildiğini öne sürdü.

Bangladeş hükümeti ise iddialarla ilgili direkt bir açıklama yapmadı fakat, BNP`nin daha önce de benzer iddialar öne sürdüğünü ve çoğunun gerçeği yansıtmadığının ortaya çıktığını iddia etti.

Bangladeş`in eski başbakanı Begüm Halide Ziya da 242 kişinin hükümetin kontrolündeki güvenlik güçleri tarafınfan öldürüldüğünü, 60 kişinin de ortadan kaybolduğunu söyledi. Diğer taraftan 22 bin kişinin de tutuklu olduğunu ifade etti.

Bangladeş muhalefetine karşı baskılar sürüyor, BNP`nin yöneticilerinin çoğu tutuklu, şimdiki hükümete muhalif olan eski başbakan Halide Ziya da ev hapsinde tutuluyor.

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir