• DOLAR 32.392
  • EURO 35.145
  • ALTIN 2324.16
  • ...
"Zilek suyunun Batman'a taşınması neden reddedildi?"
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

BATMAN - AK Parti Batman Belediye Başkan adayı M. Emin Ekmen, asbestli su boruları ve fenollü içme suyu hakkında iddiasını Batman Belediye Başkanlığı’nın önceki açıklamalarına dayanarak yazılı açıklamada bulundu.

 

Ekmen, yaptığı açıklamada iddialarının mesnetsiz olduğu iddiası ile Batman Belediyesi’nin yaptığı açıklamanın kendisini üzdüğünü belirterek, “İddialarım resmi belgelidir ve Belediye’nin açıklamalarına dayanmaktadır. Geçtiğimiz günlerde İl Koordinasyon Kurulu toplantısında Ahmet Tekik 150 km asbestli içme suyu şebekesi değiştirilmeyi beklemektedir demiştir. Asbestli su borularının değişim maliyeti 25 Milyon TL tutmaktadır. Bu konuda hibe ve uzun vadeli krediler temin etmek çok kolaydır. Diğer yandan Almanya kalkınma Bankası’ndan 35 Milyon Euro hibe alınmışken, uluslar arası kuruluşlardan krediler alınabilecekken 15 yılda borular neden değişmemiştir?  Zilek suyunun Batman’a taşınması için DSİ ortak çalışma teklif etmişken bu neden reddedilmiştir?” dedi.

 

Belediye Başkanı Nejdet Atalay’ın 2009’da içme sularının kirli su kaynakları sebebiyle fenollü olduğunu açıkladığını hatırlatan Ekmen, “İçme Suyunun kaynağı kuyular olduğu müddetçe suya fenol karışması her zaman mümkündür. Ve geçmişte karışmıştır. İktidarda bulunulan 15 yılda hem asbestli boruların değiştirilmesi, hem de temiz su kaynağı için Zilek suyunun taşınması mümkünken neden bunların yapılmadığını soruyoruz. Yerel seçimi kazanırsak ilk önceliğimiz temiz su kaynağı temini ve asbestli boruların değiştirilmesi olacaktır. Seçimi kazanamazsak da Hükümet ile görüşmeler yaparak bu konuda çözüm için çaba harcayacağız’ açıklamalarına yer verdi. (M.Fatih Akgül-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir