• DOLAR 32.333
  • EURO 35.056
  • ALTIN 2282.641
  • ...
Önce eşini sonra kızını kaybetti
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
ŞANLIURFA - Yıllardır devam eden Suriye’deki iç savaşın toplumda bıraktığı ağır travmalar devam ediyor. Suriye’deki savaştan kaçarken kocasından haber alamayan Fuda El Aliy, şimdi de bakamadığı için Suriye’de yaşayan akrabalarına emanet bıraktığı küçük kızı Sara’dan haber alamıyor.
 
Savaşın acı yüzü
Tek gözlü odada yaşayan bu ailenin dramı yaşanan iç savaştan etkilenen binlerce aileden sadece biri. Küçücük çocukların birçoğunun çorabının, ayakkabısının olmaması yaşanan savaşın acı yüzünü bir kez daha ortaya serdi.
 
Önce kocasının sonra küçük kızının hasreti
Suriye’nin Rakka kentinde yaşayan 26 yaşındaki 6 çocuk annesi Fuda El Aliy, yaşanan iç savaştan dolayı yaşadığı memleketini terk etmek zorunda kaldı. Memleketini terk eden Aliy, aynı zamanda çocuklarının babasını da arkasında bırakmak zorunda kaldı. Yıllardır yaşadığı memleketini ve kocasını geride bırakan Aliy akrabalarıyla beraber Suriye’nin sınır illerinden olan Şanlıurfa’ya sığındı.
 
Üçüz doğan çocuklarına Hayrünnisa, Emine ve Sara ismini koydu
Geçen bir yıllık süre zarfında kocasından haber alamayan anne Aliy, Şanlıurfa’da akrabalarından 15 kişinin yaşadığı bir odalı evde kalmaya başladı. Genç annenin 6 ay önce üçüz kız çocukları oldu. Genç anne yeni doğan üçüzlere Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’ün, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın ve Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu’nun eşlerinin isimleri olan Hayrünnisa, Emine ve Sara koydu.
 
Bakamadığı için emanet verdiği küçük kızından haber alamıyor
6 çocuğa bakmakta zorluk yaşayan Fuda El Aliy, üçüzlerinden Sara’yı Rakka’da yaşayan akrabalarına emanet bıraktı. Uzun zamandır sağ olduğunu bile bilmediği kocasının hasretine bir de evlat hasreti eklenmişti. Küçük kızının hasretine dayanamayan anne, küçük kızını geri getirmek istiyor ama Suriye’de yaşanan iç karışıklıktan dolayı akrabalarından haber alamıyor. Kocası ile beraber yeni doğan küçük kızını da kaybeden anne Aliy yetkililerin kendilerine yardım etmesini istiyor.
 
Zavallı anne küçük kızı için yetkililerden yardım istiyor
Suriye’den kaçarak Şanlıurfa’ya sığınan aileye yardım etmeye çalıştıklarını söyleyen İnsani Yardım Platformu üyelerinden Handen Karataş, "Ailenin yaşam koşulları çok kötü, biz elimizden gelen yardımı yapmaya çalışıyoruz. Fuda El Aliy, Rakka’ya gittiğinde üçüzlerden Sara`yı akrabalarına bırakmak zorunda kalmış. Şimdi ise kızını istiyor fakat Tellabyat’ın IŞID güçlerinin eline geçmesiyle kapılar kapalı. Yetkililerden özellikle Dışişleri Bakını Ahmet Davutoğlu’ndan kızını getirmek için yardım istiyorum” diye konuştu.
 (Osman Gülebak, Mehmet Demir - İLKHA)
 
 
 
 
 
 
 
 

Bu haberler de ilginizi çekebilir