• DOLAR 32.32
  • EURO 35.13
  • ALTIN 2294.916
  • ...
Koruculardan basın açıklaması
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

BİTLİS- Doğu ve Güneydoğu Anadolu bölgelerinde birçok sorununun kaynağı olduğu iddia edilen korucular, Bitlis’te bir araya gelerek, bir basın açıklaması yaptılar. Basın açıklamasından korucular PKK tarafından tehdit edildiklerini ileri sürdüler.

 

Doğu ve güneydoğudaki 21 il korucu dernek başkanları adına yapılan basın açıklamasını Türkiye Geçici Köy Kurucuları(GKK) Başkanı Orhan Kandemir okudu.

 

Kandemir, çözüm süreciyle birlikte bölgede PKK’nın koruculara yönelik tehditlerini artırdığını ve buna hükümetinde sesiz kaldığını savundu.

 

Kandemir açıklamasının devamında, “Son zamanlarda bölgede ve bu süreç zarfında korucularımıza yönelik yapılan psikolojik saldırılar, silah bırakmaları için yapılan tehditler PKK tarafından korucularımıza gönderilen tehdit mektupları bizleri son derece üzmekte ve bu durum korucuların moral ve motivasyonunu son derece bozmaktadır.” Dedi.

 

Kandemir daha sonra, “Çözüm sürecinin başladığı günden bu yana PKK örgütü tarafından 7’ye yakın korucumuz öldürülmüştür. Bu süreci fırsat bilip korucularımızı kaçırıp dağa kaldırılmıştır” ifadelerine yer verdi.

 

Korucuların özlük haklarına da değinen Kandemir, “21. Yüzyıl Türkiye’sinde hedef 2023 Türkiye’sinde hala sigortadan yosun olarak çalıştırılmamız kabul edilir bir durum değildir. Ortalama 8 çocuğu olan biz korucu camiasının aldığı 950 TL maaşla çocuklarımızı okutmamız asla kabul edilemez.” İfadelerini kullandı. (Şükrü Tontaş-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir