• DOLAR 32.506
  • EURO 34.944
  • ALTIN 2439.99
  • ...
Avrupa`da ödüllü siyer sınavı düzenlenecek
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
BERLİN - Avrupa Peygamber Sevdalıları Sınav Koordinatörlüğü, basın yayın kuruluşlarına gönderdiği sınav ilanı ve davetiyesiyle düzenleyeceği sınav hakkında bilgiler paylaştı.
 
İki aşamalı olarak gerçekleştirilecek sınavda, önce vakıf ve dernekler yerel düzeyde sınavlarını düzenleyerek ilk üçe giren Peygamber Sevdalıları`nı tespit edecekler. Avrupa`nın farklı ülkelerinde yer alan 40 dolayındaki dernek ve vakıf tarafından sınavla tespit edilen üçer kişi daha sonra Avrupa Geneli Siyer Sınavı Finali`ne katılacaklar.
 
Sınav birincisine Umre ziyareti ödülü verileceğini açıklayan yetkililer, yerel düzeydeki sınavların en geç 15 Nisan’a kadar tamamlanması gerektiğini belirttiler.
 
18 veya 19 Nisan tarihinde, Avrupa Geneli Kutlu Doğum Programı`nın yapılacağı ülkede gerçekleştirilecek sınavın sonuçları ise 20 Nisan 2014 günü düzenlenecek olan Kutlu Doğum Programında açıklanacak.
 
Kaynak olarak “Siyer Soru Bankası” isimli kitabı seçtiklerini belirten yetkililer, yerel düzeyde yapılacak sınavlarda anılan kitabın orta ve ileri düzey bölümlerinden sorular hazırlanacağını, Avrupa finalinde ise aynı kitabın uzmanlık bölümünden 30 sorunun sorulacağını açıkladılar.
 
Sınavlara 15 yaş ve üzeri Peygamber Sevdalılarının katılabilecekleri belirtilen açıklamada, sınav değerlendirmelerinde kadın-erkek ayrımına gidilmeyeceği tüm katılımcıların birbiriyle yarışacağı da belirtildi.
 
Kaynak olarak Seçilen Siyer Kitabının Almanya`nın Wiesbaden kentinde bulunan Huzur Kitabevi’nden temin edilebileceği belirtilen açıklamada Kiatbevi`nin iletişim bilgilerinin www.huzurkitabevi.com ve 0049 163 8045599 olduğu ifade edildi.
 
Yapılan açıklamada; Peygamber Sevdalılarının ile Dernek ve Vakıf yöneticilerinin her türlü sorularını cevaplamaya hazır olduklarını belirten Platform yetkilileri, “siyeravrupa@hotmail.com, 00 41 7676 87230” iletişim bilgilerini paylaştı.
Sınavı düzenlemekteki amacın belirtildiği açıklamada şu ifadelere yer verildi: "Sınavı düzenlemekte ki temel gayemiz, Peygamberimiz Hz. Muhammed`in (S.A.V) hayatının en iyi şekilde öğrenilmesini sağlamaktır. Peygamberimizin ve davasının capcanlı bir şekilde gündemimizde olabilmesi için bu tür program ve çalışmalara ihtiyaç olduğu gerçeğinden hareketle Kutlu Doğum Programları kapsamında Siyer Sınavı, Salavat kampanyası, Şiir, makale yarışmaları düzenlemeye devam edeceğiz. Platformumuza bağlı Dernek ve Vakıflarımızın Peygamber Sevdalısı yetkililerinin gerekli duyarlılığı göstererek, bu Hayırda Yarış projesinde dernek ve vakıflarıyla yer alacaklarından ve gayret göstereceklerinden hiçbir şüphemiz yoktur. Şimdiden bu konuda çaba sarf edecek herkesten Allah Razı olsun diyoruz. Çaba bizden, İnayet ve Tevfik Âlemlerin Rabbindendir. Davamızın sonu da tıpkı başı gibi Âlemlerin Rabbine hamd etmektir.”
(Ahmet Bayram - İLKHA)
 

Bu haberler de ilginizi çekebilir