• DOLAR 32.6
  • EURO 34.85
  • ALTIN 2499.133
  • ...
İLKHA`nın haberi sonuç verdi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
MUŞ - Geçtiğimiz günlerde hasta yakınlarının, Muş Devlet Hastanesi Doğum Salonunda, hastane personelinin hastalara sıkıntı yaşattığı iddiasının İlke Haber Ajansı`nda yer almasının ardından hastanede bazı düzenlemelere gidildiği belirtildi.
 
Konuyla ilgili görüştüğümüz Hastane Yöneticisi Opr. Dr. Özgür Ömer Yıldız, hastanede birçok konuda ciddi anlamda gelişmelerin yaşandığını söyledi.
 
Yıldız, "Hastanemizin Doğum Salonuyla ilgili, sık sık şikâyetlere maruz kalıyorduk. Ancak son dönemde gerek doğum salonunda görevli çalışanlarımız, gerekse Sağlık Müdürlüğü tarafından yürütülen etkin iletişim ve personel motivasyonu çalışmaları sayesinde şikâyetlerde yüzde 80 oranında azalma oldu." dedi.
 
Doğum salonunda bazı görev değişiklikleri yaptıklarını da ifade eden Yıldız, "Hastanemizde bazı düzenlemelere gittik. Doğum salonu sorumlusu ve orada görev yapan birkaç personelin görev yerleri değiştirildi. Personelimize iletişim konusunda eğitimler verdik. Hasta ve hasta yakınlarının bilgilendirilmelerini sağlayabilmek adına hekimlerimizle görüşmeler yaptık. Hekimlerimizin direk hasta ve hasta yakınlarına bilgi vermeleri adına bilgilendirme saatleri oluşturduk. Bilgilendirme saatlerinin sürelerini arttırdık. Özellikle hekimlerin doğum esnasında olaya müdahil olmalarını, doğumun başından sonuna kadar doğumu takip etmelerini, hasta yakınlarıyla iletişimde bire bir rol oynamalarını söyledik." şeklinde konuştu.
 
Hastanede sadece 2 kadın doğum hekiminin çalıştığını, yetersiz olan kadın doğum hekim sayısını 6`ya çıkarttıklarını belirten Yıldız, bu sayının bundan önce kadın doktor eksikliği nedeniyle meydana gelen olumsuzlukları da gidereceğini söyledi.
 
Personelin sorumluluklarını yerine getirmeleri konusunda çok duyarlı ve katı olduklarını da sözlerine ekleyen Yıldız, doğum salonunda hizmetlerin iyi bir şekilde yürütülebilmesi için birçok tedbir aldıklarını, gereken tedbirleri almaya da devam ettiklerini kaydetti.
  
Son dönemde yaşanan gelişmeler nedeniyle gerek Hastane Personelinde, gerekse hasta ve hasta yakınlarında duyarlılığın daha da arttığını belirtti. Yıldız; “Değerli basın mensuplarımız, halkımız ve çalışanlarımız ortak amaç noktasında birleştikçe memleketimiz kazanacaktır. Bizim amacımız iyilik ve hoşgörü ile halkımıza kaliteli hizmet sunmaktır. Memleketimiz için sağlık hizmeti noktasında hedeflediğimiz kaliteyi yakalarız inşallah’’ ifadelerini kullandı. (M. Şirin çağlayan - İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir