• DOLAR 32.573
  • EURO 34.916
  • ALTIN 2425.742
  • ...
Gazze`deki son bir kaç atölye de kapandı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
Terör rejimi israil ablukası sebebiyle Gazze`de, metal endüstrisi sektöründe faaliyet gösteren irili ufaklı fabrika ve atölyelerin yüzde 90`ının kapandığı ve 7 bin kişinin işsiz kaldığı belirtildi.
 
İşçi Sendikası tarafından yapılan yazılı açıklamada, "Ağırlaşan israil ablukası ve israil`den ithal edilen yakıtın pahalı olması nedeniyle metal endüstrisi sektörü gün geçtikçe kötüye gitti" denildi.
 
Açıklamada, metal endüstrisi sektöründe faaliyet gösteren irili ufaklı fabrika ve atölyelerin yüzde 90`ının kapatıldığı ve yaklaşık 1 milyon 800 bin kişinin yaşadığı Gazze`de 7 bin kişinin işsiz kaldığı ifade edildi.
 
Terör rejiminden günlük sınırlı oranda girişine izin verilen 1 litre yakıt 2 dolar iken, darbe öncesi Mısır tarafından tüneller yoluyla getirilen yakıtın ücreti ise 1 doların altındaydı.
 
Mısır`da darbenin ardından iş başına gelen yeni yönetim tarafından kapatılan Gazze-Mısır arasındaki çok sayıda tünelden, başta temel gıda maddeleri ve ilaç olmak üzere, canlı hayvandan otomobile kadar Gazze halkının ihtiyacı olan birçok malzemeyle, akaryakıt geçiriliyordu.
 
Gazze`deki Çalışma Bakanlığı 2013 yılı sonunda işsizlik oranının yaklaşık yüzde 34 olduğunu açıklamıştı

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir