• DOLAR 32.417
  • EURO 35.535
  • ALTIN 2324.821
  • ...
Söz&Kalem Dergisi Şubat sayısı çıktı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
DİYARBAKIR - Yazarlarının tamamı gençlerden oluşan derginin editör yazısı kısaca şöyle; “Şubat ayı hepimizin bildiği gibi şehadet ayı olarak adlandırılır. Bu ayda İslam ümmetinin birbirinden değerli azizleri şehadet şerbeti içmişler, pak kanlarını yüce Rabblerine, davalarına adamışlar. Yani aslında bu ay dava ayıdır aynı zamanda.
  
Bu ayın bizim için önemi ise sabikun öncülerimize olan ahitlerimizi yinelemek ve yollarını takip edeceğimize dair azmimizi bilemekle anlam kazanır. Çünkü o yiğitler hayatlarını anılma için değil, anlaşılma uğruna adadılar. Bizlere vasiyetleri de yollarını takip etmemiz ve davalarını en yükseğe taşımamız idi.
  
Biz de bu vesile ile bu sayımızda ‘Şubat Şehitleri’ni özel olarak andık, anlattık, hayatlarından kesitler sunduk. Kendimize pay olarak ders ve ibretler çıkardık. Yollarını takip edeceğimize dair ahitlerimizi yineledik, bunun da meydanlarda koşturmak ile olacağını vurguladık. Ayrıca Şubat ayı şehitleri ile ilgili bir poster hazırladık, beğeneceğinizi temenni ediyoruz.
  
Değerli kardeşler, inşaallah artık her ay dergimizde başyazımız da yer alacaktır. Çok değerli tavsiye ve‘yol işaretleri’nin olduğu başyazımızı mutlaka okuyalım ve okutalım.”
  
Derginin Şubat sayısında; Bilal Fidancı Şubat ayı şehitlerini, Ahmet Burak ise, Şeyh İzzeddin El-Kassam’ı yazdı.
 
Yusuf Çelik Cemaleddin Afgani’nin görüşlerini analiz ederken, Hüseyin Demir ise Arakan dosyasını masaya yatırdı. İdeolojiler kategorisinde Necmettin Erek Marksizm’i ele alırken, A. Selam Durgun davet metolojisi konusunu işlemiş.
  
Bu ayın röportajı ise eğitimci-yazar Abdulkadir Turan ile gerçekleştirilmiş.
 

Bu haberler de ilginizi çekebilir