• DOLAR 32.377
  • EURO 35.06
  • ALTIN 2325.351
  • ...
Elektrikle balık avlayan Suriyeliler suçüstü yakalandı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
MERSİN – Tarsus’a bağlı Yaramış köyü sınırları içerinde geçen Seyhan Nehrinde elektrikle kaçak balık avcılığı yapıldığı ihbarını alan Tarsus Avcılar Kulübü harekete geçti.
 
İhbarın yapıldığı yerde araştırma yapan ekipleri, jeneratör kullanarak elektrikle balık avcılığı yapan 4`ü Suriye uyruklu olmak üzere 6 kişiyi suçüstü yakaladı.
 
Olay yerine Tarsus İlçe Jandarma Komutanlığı ekipleri çağrıldı. Yapılan incelemede 2 jeneratör, 2 kayık, 100 kg sair cins ve ebatta balık, olay yeri tutanakları düzenlendikten sonra el konuldu. El konulan malzemelerin mülkiyeti Tarsus İlçe Tarım Müdürlüğünce kamuya geçirilirken, kişiler hakkında 1380 sayılı su ürünleri kanununa muhalefetten işlem yapıldı.
 
Olay sonrası açıklamada bulunan Tarsus Avcılar Kulübü Başkanı Tufan Dokucu şunları söyledi: "Üzülerek belirtmek istiyorum ki, bu yöntemle bizim bölgemizde avlanan Suriye uyruklu kaçak avcı sayısı giderek artmaktadır. Son 2 ay içerisinde 20 ye yakın şahıs hakkında bu tür yasa dışı avlanmalarından ötürü cezai işlem uygulandı. Biz elimizden geldiğince bu ihbarları değerlendiriyor ve üst makamlara gerekli bilgilendirmeleri yapıyoruz. Bu konu hakkında yeterince gündem oluşturmamız gerektiğini düşünüyorum. Vatandaşlarımızın bu tür kaçak avlananları gördüklerinde gerek bize, gerekse güvenlik birimlerimize haber vermelerini rica ediyorum. Doğa hepimizindir  ve hem kendimiz hem de gelecek nesiller için korumak zorundayız.” dedi. (A. Hakim Kurt-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir