• DOLAR 32.524
  • EURO 34.849
  • ALTIN 2426.935
  • ...
`Gizli dinlemelerin İslam`da yeri yoktur`
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
DİYARBAKIR – İslam’da gizli dinlemelerin yeri olmadığının altını çizen Darul İlim Başkanı Mehmet Özer, gizli dinlemeler konusunda çarpıcı açıklamalarda bulundu.
 
İslam’da ayıpların araştırılmaması konusunda birçok örnek olduğunu söyleyen Özer, Hükümetin dinlemeler konusunda yasal düzenlemeler yapması gerektiğinin altını çizdi.
 
“İslami terbiyeden uzaklaşıldığı için ayıpları araştırır olmuşlar”
İnsanların İslami terbiyeden uzaklaştığı için bu tür uygulamalara başvurduğunu söyleyen Özer, “İslam’da, ‘Birbirilerinizin ayıplarını araştırmayınız’ denilmiş. İnsanların ayıplarını araştırmak ayeti kerimenin ifadesi ile haram kılınmış ve yasaklanmıştır. Bir Müslümanın dinleme yapması caiz değildir. Aslında İslami eğitim, İslami terbiyeden uzaklaşıldığı için birbirlerinin ayıplarını araştırır olmuşlar. Örneğin, medrese dönmelerimizde telefonlar olmadığı için mektuplar geliyordu. Oradaki seydalarımız bize ‘Kimse kimsenin mektubunu kesinlikle açıp okumayacak bu haramdır’ diyordu.” ifadelerini kullandı.
 
“İslam gizlilik ve mahremiyet esaslarına çok dikkat ediyor”
Gizli dinlemenin İslam’da yerinin olmadığına dikkat çeken Özer, Hz. Muhammed’in, “Bir kişi sizin evinizi gözetler ise, sizin gizli hallerinizi araştırmaya kalkar ise çakıl taşı alıp onun gözünü kör bile etsen sana vebal yoktur. Vebali olamaz çünkü o senin mahremiyetine tecavüz etmiş oluyor onun için İslam buna önem vermiştir.” hadisini hatırlattı.
 
“Gizli dinleme yapmak ne İslami’dir ne de insanidir”
İslam’ın aile kutsiyetine çok fazla ehemmiyet verdiğini ifade eden Özer, “İslamiyet mahremiyet konusunda belirli yasalar koymuş. Yasaların dışında dünyevi ve uhrevi cezalar koymuş. Ondan dolayı her Müslümanın dinleme ve gözetleme konusuna dikkat etmesi lazım. Yoksa dünyevi makamlar için bazı mevkilere yükselmek için insanların mahremiyetine tecavüz ederek bunları yapmak ne İslamidir nede insanidir.” şeklinde konuştu.
 
Günümüzde gizli dinlenme konusunun bir paranoyaka dönüştüğünün altını çizen Özer son olarak, artık herkesin “Acaba bende dinleniyor muyum” veya “Acaba birileri beni izliyor mu” gibi düşüncelere kapıldığını, bunlardan dolayı da çok sıkıntılar yaşandığını kaydetti. (M.Sait Adiyaman / Ömer Yasin Ergin - İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir