• DOLAR 32.523
  • EURO 34.618
  • ALTIN 2494.189
  • ...
`Hizmet anlayışlı bir belediyeciliği ön görüyoruz`
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
BİTLİS - HÜDA PAR Bitlis Belediye Başkan adayı Cengiz Karakaya ve beraberindeki heyet Türkiye Muhtarlar Federasyonu Bitlis Şubesini ziyarette bulundu. Muhtarlar derneğinde gerçekleştirilen ziyarete Dernek Başkanı İzzet Bulut, HÜDA PAR heyetini kapıda karşıladı.
 
Samimi bir ortamda gerçekleşen ziyarette İl Başkanı Celal Gül, kısaca partinin kuruluş amacı, hedefi ve çalışmaları hakkında bilgi verdi.
 
Hizmet anlayışlı bir belediyeciliği ön görüyoruz
Belediye Başkan Adayı Karakaya ise, kazandıkları takdirde muhtarlarla sürekli istişare halinde olacağını söyledi. Karakaya açıklamanın devamında şunları söyledi: “Bizleri ayağa kaldıran yegane güç İslam`dır. Bizler İslam referanslı olarak Bitlis’imize neler yapılabilirin üzerinde çalışıyoruz. Kadim olan bu şehrimizi siz değerli muhtarlarımızla, esnafımızla, memurumuzla, işçimizle, köylümüzle birlikte istişare halinde maddi ve manevi kalkınmasını sağlayacağız.
 
Bizler hizmet anlayışlı bir belediyeciliği hedeflediğimiz için muhtarlarımıza yönelik şuanda taslağa dökmeye çalıştığımız bir proje üzerinde çalışıyoruz. Her mahallede muhtarların kalacağı, mahalle sakinlerinin gelip çayını içip sorunlarını dile getirerek çözüme kavuşturacağı modern yerler yapmayı planlıyoruz. Oraya gelen gençlerimiz görevlendirilmiş hocalar kontrolünde hem internet üzerinde okul ödevlerini yapacak hem de görevliler tarafında kendilerine manevi değerler eğitimi verecek. Böylece orada hem mahalle sakinlerinin kaynaşmasını hem de çocuk ve gençlerimizin kontrolsüz internet ortamlarına girmeleri önlenerek kötü alışkanlıklardan uzaklaştırılmaya çalışılacak.” dedi.
 
Belediye muhtarları guruplaştırarak birbirinde ayırdı
Ziyaretten duydukları memnuniyeti dile getiren Türkiye Muhtarlar Federasyonu Bitlis Şubesi Başkanı İzzet Bulut, mevcut belediyenin kendisinde bulunduğu siyasi partinin muhtarları hırpalayarak birbirinden ayırarak guruplaştırdıklarını söyledi.
Bulut, HÜDA PAR’ın muhtarlarla ilgi bu birleştirici projelerini dile getirmesinin dahi kendilerini heyecanlandırdığını belirterek şunları söyledi: “Bu gün mevcut belediye tarafından muhtarlar arasına bir ayrılık bırakılmıştır. Belediye aktif bir muhtarlar derneğini kurup muhtarların arasına nifak koyarak ayırmıştı. Bizler bundan memnun kalmadığımız gibi oraya giden muhtar arkadaşlarımızda bu durumda memnun değillerdir.
 
Oysaki belediye toplumu birleştirerek hizmet sunması gerekirken maalesef halkı ayrıştırmaya çalışmıştır. Sizin bu projeniz hakikatken birleştirici maddi ve manevi olarak toplumu kalkındırmaya yönelik güzel bir projedir. Bizler bu memlekete halkın faydasına çalışacak ve halk ile iç içe olan bir yönetimin olmasını istiyoruz.” diyerek başarılar diledi.   (Şükrü Tontaş - İLKHA)
 
 
 
 
 
 

Bu haberler de ilginizi çekebilir