• DOLAR 32.519
  • EURO 34.799
  • ALTIN 2421.491
  • ...
Saldırılar HÜDA PAR`ı çalışmalarından vazgeçiremeyecek
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
DİYARBAKIR - Hür Dava Partisi Bismil ilçe belediye başkan adayı Abdulsamet Yalçın, yaptığı açıklamayla Lice’de PKK/BDP yandaşları tarafından HÜDA PAR`a yapılan saldırıyı kınadı.
 
Müslüman halk arasında meşru dairede tanıtma çalışmaları yapmanın herkesin hakkı olduğunu belirten Yalçın, İslami camiaların da bu dairede çalışmaları ve halka kendilerini tanıtmaları gerektiğini ifade etti. Yalçın, "Hatta herkesten ziyade İslami camiaların hakkıdır. Çünkü halk Müslüman`dır ve kendinden olan çevreleri ve çalışmaları tanıma beklentisi içindedir. İşte HÜDA PAR böyle bir yapıdır ve bu sebeple beklenilenin üstünde halkın teveccühünü kazanmaktadır. BDP ise Müslüman halkın içinde yer edinmeye çalışan ucu dışarıda bir yapıdır. Halkın değerleriyle uyuşan ne düşüncesi ne de icraatları vardır. Halkın içinden çıkmayan BDP, halkın içinden çıkan HÜDA PAR`ın çalışmaları karşısında her gün daha fazla erimektedir." dedi.
 
BDP`nin halkı değerlerinden uzaklaştırmak için çok çalıştığını kaydeden Yalçın, "Müslüman halkın namusunu kirletti, onları insani hizmetlerden mahrum kalmaya mecbur bıraktı, körpe dimağlara kendi değerlerine karşı şüphe oluşturmaya çalıştı vs. ama istediğini alamadı. Çürük ideolojisi yenilince şiddete başvurmaktan başka yapacak bir şeyi kalmadı." ifadelerini kullandı.
 
Lice saldırısı ve en son Çaldıran`da gösterilen hırçınlığın bunun dışarıya yansıyan bir sürümü olduğunu belirten Yalçın, "Masum halkı ezerek yapabildiğini HÜDA PAR`a da yapmaya çalışıyor. Ama kesinlikle şunu bilsin ki HÜDA PAR onun saldırılarına kaşı hizmet çalışmalarında vazgeçecek değildir. Bu bir dava partisidir. Davamız için bedelin ne olduğuna bakmayız." dedi.   (Hasan Gündüz - İLKHA)
 
 
 
 

Bu haberler de ilginizi çekebilir