• DOLAR 32.547
  • EURO 34.897
  • ALTIN 2441.096
  • ...
Umre Kafilesi Dualarla Uğurlandı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
İSTANBUL - İnzar Hac ve Umre Organizasyonu ile umreye gidecek Marmara bölgesindeki umreciler, bugün öğlen saatlerinde dualar eşliğinde Kutsal Topraklara uğurlandı.
 
Yolculardan Doğruhaber Gazetesi Koordinatörü Abdullah Aslan, “Beyt-ül Mamura kendimizi imar etmeye gidiyoruz. Tabiri caiz ise tam anlamıyla kendimizi tamir etmeye gidiyoruz” derken, bir diğer yolcu Gökhan Kayacan ise, “Fuzuli harcadığımız paraları bir kenara koysak, kendimizi, ailemizi, herkesi umreye götürebiliriz.” diye konuştu.
 
Umreye giden yolcuların sevinçli ve heyecanlı oldukları gözlenirken aralarında küçük yaşlarda çocukların olduğu da görüldü.
 
İLKHA olarak bazı umrecilere mikrofon uzattık ve işte umrecilerin düşünceleri:

İnzar Hac ve Umre Organizasyonu Marmara Temsilcisi Abdurrahman Yıldız: Bu yıl İstanbul’dan 44 arkadaşımızla beraber Mukaddes topraklara uçacağız inşallah. Dün de Diyarbakır’dan 190 kişi yola çıktı toplamda 234 kişi ile bu yolculuğa çıkıyoruz. 2014 yılının ilk Umre programını inşallah hayırlı bir şekilde selametle bitirip döneriz Allah’ın izniyle.
 
Allah’a hamd olsun İnzar Hac ve Umre organizasyonuna teveccüh çok tabi bunu bizi tercih eden kardeşlerimize borçluyuz. Biz onlara bir umreci gözüyle bakmıyoruz onları Allah’ın bir misafiri olarak görüp öyle ağırlıyoruz. Samimi olarak söylüyorum bu kadar gidip gelmemize rağmen sanki ilk defa gidiyor gibi heyecanlıyım. Böyle özlem duyarak gidiyorum oralara her defasında her ortamda da bunu dile getiriyorum. Belki garip gelebilir fakat insan gidip geldikçe daha fazla özlüyor oraları ondan dolayı bu duyguyu anlatmak kafi gelmez, sözler onu anlatmaya yetmez bu duyguyu ancak yaşamakla olur.
 
Doğruhaber Gazetesi Koordinatörü Abdullah Aslan: İlk defa Umreye gidiyorum, çok sevinçliyim. Allah’a çokça hamd ediyorum. Böyle güzel bir seferi bize nasip etti. Umre ve Hac dinimizin en temel ibadetlerindendir. Burada Allah’ın rızası vardır, biz annemizin kucağına gidiyoruz. Hz. Havva’nın büyüdüğü yetiştiği yerlere gidiyoruz. Peygamber Efendimizin (sav) ayak bastığı, ibadet ettiği yerlere gidiyoruz. İslam nurunun doğduğu diyarlara gidiyoruz. Medeniyet şehrine, Mekke ve Medine’ye gidiyoruz. Elbette ki çok sevinçli ve duyguluyuz, heyecanlayız. Beyt-ül Mamura kendimizi imar etmeye gidiyoruz. Tabiri caiz ise tam anlamıyla kendimizi tamir etmeye gidiyoruz. Çünkü bu tamir işlemi ancak Beytül Mamur`da gerçekleşir, bu inançtayız. İnşallah Allah’u Teâla bu ziyareti bizden ve bütün Müslümanlardan kabul eder. Çok mübarek bir beldeye gideceğim için sevinçliyim Allah’a hamd olsun.
 
Cevat Kama ve 8 kişilik ailesi: 2010 yılında bu mübarek topraklara gitmek nasip olmuştu bana, bu güzel duygu kalbime yerleştikten sonra annem eşim ve çocuklarımı da götürmeye karar verdim. 8 kişi olarak gidiyoruz. Allah bu duyguyu bütün Müslümanlara nasip etsin inşallah. Orada bizim üzerimize düşen görev bütün Müslümanlara dua etmektir. İnşallah oralara gitmek herkese nasip olur çünkü bu duygu anlatılmaz ancak yaşanılır.
 
Çocuklardan Musa: İlk defa Umreye gidiyorum. Çok mutluyum, heyecanlayım. Tüm Müslümanların Kâbe’yi görmesi ve Peygamber (sav) Efendimizi ziyaret etmesini isterim.
 
Çocuklardan İsa: Daha önce amcamın oğlu gitmişti, ona sormuştum ‘nasıl’ diye. O da ‘anlatamam ancak yaşanır’ demişti bana. Şimdi de Allah bana da nasip etti. Allah buralara gitmeyi tüm Müslümanlara nasip etsin.
 
Gökhan Kayacan: Neredeyse kalbim duracak. Çok güzel bir duygu. Rabbim bütün Müslümanlara nasip etsin. İnanın şu anda günümüzde bütün gençlerin kardeşlerimizin harcadıkları paranın hadi hesabı yok. Fuzuli harcadığımız paraları bir kenar koysak, kendimizi ailemizi herkesi Umreye götürebiliriz. Oraya gidince en güzel şekilde değerlendirmeye çalışacağız. Günlerimizi ibadetle geçireceğiz sevdiklerimiz bizden dua istedi bol bol dua edeceğiz inşallah. Allah bunu arzulayan herkese nasip etsin.
 
Peygamber Sevdalıları Platformu Umre kazananı Hamza Kadinan: Ben de Peygamber sevdalılarının düzenlediği siyer sınavını kazandım. İlk defa gidiyorum çok heyecanlıyım. O mübarek yere o kutlu yere çok gitmek istiyordum. Allah’a hamd olsun gayret ettik çalıştık, sınava girdim ve kazandım. İnşallah gidip dosdoğru ibadetimizi ederiz tüm Müslümanlara dua edeceğiz inşallah. Özellikle zulüm altında bulunan İslam diyarlarına Suriye’ye, Mısır’a bütün İslam âlemine dua edeceğiz.   (Erkan Yavuz - İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir