• DOLAR 32.566
  • EURO 34.873
  • ALTIN 2428.979
  • ...
KHB'den Rüşvet iddialarına cevap
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

DİYARBAKIR - “Diyarbakır Kadın Doğum ve Çocuk Hastanesinde rüşvet iddiası” adlı haberimizin ardından açıklama yapan Diyarbakır Kamu Hastaneler Birliği Genel Sekreteri Doç. Dr. İbrahim Uygun, yaptıkları araştırma neticesinde iddiaların asılsız olduğunu tespit ettiklerini söyledi.

 

Hastanelerinde Suriyeli ailelerden muayene karşılığı herhangi bir ücretin talep edilmesinin söz konusu olmadığını ifade eden Uygun, yapılan araştırmalar neticesinde Suriyeli ailenin kendi imkânlarıyla doğum olayını gerçekleştirdiğini, ailenin hastaneye uğramadığını öne sürdü.

 

Uygun yaptığı açıklamada, “Hastane Yöneticiliği iddiaları araştırmak üzere bir personelini görevlendirmiş ve iddia sahibi şahsın adresini tespit ederek evine ziyarette bulunmuştur. Görüşme sırasında iddia sahibi şahıs, hastaneye bilgi amaçlı gittiğini orada bir Hastane personelinden ücretli bir doğum tutarını sorduğunu, personelin kendisine sezeryanlı bir doğum ücretinin yaklaşık 700 TL olabileceğini söylemesi üzerine içerlenerek asılsız iddialarda bulunduğunu açıklamıştır. Hastanın evde doğum yaptığını, bu nedenle Hastanede hiç kimseye ücret ödemediğini, ayrıca hastasını Hastaneye götürmediğinden kötü muameleye maruz kalma iddialarının asılsız olduğunu beyan etmiştir.” ifadelerini kullandı.

 

Hastanelerinde Suriyeli sığınmacılardan herhangi bir talep istenmediğini öne süren Uygun, “Suriyeli sığınmacıların sağlık giderleri faturalandırılarak İl Valiliğine gönderilmekte ve fatura bedeli AFAD İl Müdürlüğünce karşılanmaktadır. Dolayısıyla Suriyeli Mültecilerin sağlık hizmeti almalarında ücret bakımından herhangi bir sorun yaşanmamaktadır.” dedi.

 

Suriyeli aile ile ilgili daha önce yaptığımız haber ve iddiaları dile getiren Suriyeli bayanın ses kaydına, http://www.ilkehaberajansi.com.tr/haber/diyarbakir-kadin-dogum-ve-cocuk-hastanesinde-rusvet-iddiasi.html adresinden ulaşılabilir. (M. Sait Adiyaman - İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir