• DOLAR 32.51
  • EURO 34.783
  • ALTIN 2499.528
  • ...
Saldırganlık zayıflığın göstergesidir
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
ŞANLIURFA- Lice’de seçim çalışmaları sırasında HÜDA PAR üyelerine yapılan saldırıları kınamak amacıyla Mustazaflar Cemiyeti Şanlıurfa Şubesi öncülüğünde basın açıklaması düzenlendi. Basın açıklamasına birçok STK destek verdi. Açıklamayı  Mustazaflar Cemiyeti Şanlıurfa Şubesi sözcüsü M. Emin Baytar okudu.
 
Parti üyelerinin esnaf ziyaretinde bulunduğu sırada BDP ilçe binasından çıkan saldırganlar tarafından önce sözlü, ardından taşlı, sopalı, satırlı saldırıya maruz kaldıklarını belirten Baytar güvenliği sağlamakla görevli kolluk güçleri de saldırıyı önlemek yerine saldırıya adeta seyirci kaldıklarını ifade etti.
 
“BDP bu saldırılara çanak tutuyor”
HÜDA PAR Çaldıran ilçe teşkilat binasına yapılan  molotoflu saldırıyı da hatırlatan Baytar BDP’nin kısa bir süre önce İstanbul Esenyurt’ta MHP binasına yapılan saldırıyla ilgili olarak yaptıkları açıklamada saldırıyla ilgilerinin olmadığını belirtmelerine rağmen bugüne kadar Kürdistan’da gerek siyasi parti ve gerekse de İslami STK’lara yapılan yüzlerce saldırıyı hiçbir zaman kınamadığını hatta bu saldırılara çanak tuttuklarını söyledi.
 
Osman Baydemir’in Şanlıurfa’da sarf ettiği sözlere atıfta bulunan Baytar “Hani, seçim sürecinde BDP`liler asla bir başka parti veya adayına sataşmayacaktı? Hani, 60 günlük zaman dilimi içerisinde tek bir partili arkadaşınız, tek bir fikirdaşınız bir başka siyasi partiye ve partinin adayına tek bir çakıl taşı atmayacaktı? Hani, kendini bilmez birisi çıkar ve size taş atsa bile siz kendisine gülle yaklaşacaktınız? Hani, tek bir esnafın, tek bir kardeşinizin camı dahi kırılmayacaktı?” diyerek yaşanan tezata dikkat çekti.
 
Müslümanların İslam’a sahip çıkmasını hazmedemiyorlar
Yapılan saldırıların sebebine değinen Baytar, “Kürdistan topraklarındaki Müslümanların İslam’a sahip çıkmasını hazmedemiyorlar. İslami bir neslin yetişmesini kabullenemiyorlar ve her türlü ahlaksızlığı yaygınlaştırmak için halka rağmen dayatmacı politikalarına devam ediyorlar. Müslüman halkımız dini inancına, örf ve âdetine uymayan her türlü ahlaksız dayatma girişimlerini kabul etmeyecektir. Geçtiğimiz hafta Batman’da 144 âlime bacımızın mezuniyet törenini hazmedememişlerdir. Tüm İslam düşmanları şunu unutmasınlar ki, bu halk İslam’a ve Müslüman nesle sahip çıkacaktır.” diye konuştu.
 
Saldırganlık zayıflığın göstergesidir
PKK/BDP’nin tüm saldırılarına karşılık Müslüman halkın sabır ve metanetle sükûnetini koruduğunu ifade eden Baytar saldırganlığın zayıflığın göstergesi, sabır ve metanetin ise güçlü olmanın göstergesi olduğunu söyledi.
 
Kolluk güçleri ile BDP arasında işbirliği mi var?
Kolluk güçlerinin BDP’li saldırganlarla işbirliği yaparcasına saldırıları önlemediğine dikkat çeken Baytar kolluk güçlerine çağrıda bulunarak kolluk güçlerinin bu saldırının ve bu tür saldırıların faillerini derhal bulmalarını istediklerini belirtti.
 
Basın açıklamasına; Mustazaflar Cemiyeti, Yakubiye-Der, Cami-Der, Selam-Der, Uhuvet-Der, Ensar-Der, Bil- Eğitim-Der, Vahdet-Der ve Çağrı-Der destek verdi. (Osman Gülebak-İLKHA)
 
 
 

Bu haberler de ilginizi çekebilir