• DOLAR 32.51
  • EURO 34.783
  • ALTIN 2499.528
  • ...
`Yaşananlar barışı engelleme çalışmasının yansımasıdır`
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
DİYARBAKIR - Diyarbakır Valiliği 18. Emitt Fuarı kapsamında düzenlenen gecede katılımcılara Diyarbakır yöresel yemekleri verdi.
 
Diyarbakır Gecesine Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı Mehdi Eker’in yanı sıra Vali Mustafa Cahit Kıraç, İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu, Karacadağ Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri İlhan Karakoyun, Diyarbakırlı gazeteciler ile çok sayıda Diyarbakırlı katıldı.
 
Mehdi Eker, Diyarbakır’ın kalbe benzediğini ve bu kalbin barışı simgelediğini belirterek, “Türkiye`nin başka şehirlerine gidip göç etmek zorunda kalan burada doğmuş, büyümüş ve Diyarbakır`da emeği olan, bir sebeple terk etmiş, terk etmek durumunda kalan işadamları var. O muhteşem medeniyet merkezi bir mülteci kampına döndü maalesef. Diyarbakır, güzellikleri küller altında bir mücevher şehrine döndü. Görünmez hale geldi. İnsanlar Diyarbakır`a gitmekten korkar hale geldi. Türkiye`nin bu kanamasını durdurmamız ve Türkiye`nin gözyaşını dindirmemiz, Türkiye ile birlikte Diyarbakır`ın, Diyarbakır ile birlikte bütün Türkiye`nin gerçekten gözyaşlarını dindirip, birlikte umut ve kardeşlik ortamı yaratmamız gerekiyor.” dedi.
 
Bakan Eker, son günlerde yaşananlar barışı engelleme çalışmasının bir yansıması olduğunu söyleyerek, “Bugün Türkiye hala ayaklarından çekilmeye çalışılıp, gelişmesi engellenmeye çalışılıyorsa, bir takım kaotik ortamlar yaratılmak isteniyorsa, bunu Diyarbakırlı hemşerilerimle en iyi biz biliriz. Çünkü Türkiye`nin bütün mekanizması bununla alakalıdır. Bunu biz biliyoruz. Çünkü en fazla gözyaşı Diyarbakır`da döküldü.” dedi.
 
Geçtiğimiz yıllarda Diyarbakır’da görev yapan şuan ki İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu’da “Gönlümüzde Diyarbakır sevgisinin yeri fevkalade güçlü Bu kadim şehrin aziz dostlarıyla buluşmak bize mutluluk veriyor. Diyarbakır tarihi ve kültürel yapısıyla bir medeniyet şehridir. Bu medeniyet şehrinde yaklaşık 3 yıl görev yapmanın onurunu taşıyorum. Diyarbakır’ı böyle gelişmiş gördükçe çok mutlu oluyorum.” dedi.
 
Konuşmaların ardından Vali Kıraç İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu’ya tablo hediye etti.  (İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir