• DOLAR 32.412
  • EURO 35
  • ALTIN 2324.401
  • ...
PKK`nin İslami kesime saldırmasına göz yumuluyor
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
BATMAN - Son zamanlarda PKK’li çetelerin İslami derneklere ve siyasi partilere yaptıkları saldırıların çözüm sürecine etkisi ile ilgili görüşünü aldığımız Batman halkı, saldırıların halka zarar verdiğini ve çözüm sürecininin sekteye uğramadan Hükümetin bir an önce saldırılara son vermesini istedi.
 
Batmanlılar, çözüm süreci adı altında PKK’nin bölge Müslümanları’na saldırmasına göz yumulduğu takdirde bunun barıştan ziyade daha büyük bir savaş getirmesinden endişe duyduklarını belirtti.
 
“Bu halkın savaşa değil barışa ihtiyacı var”
PKK’li çeteler tarafından İslami dernek ve siyasi partilere yapılan saldırıların çözüm sürecini etkileyeceğini söyleyen M.Can Yılmaz, “Bu saldırılar süreci etkiler. Bu saldırılarla halkın arasına nifak tohumu ekmek istiyorlar. Bu saldırıların kimseye bir faydası yoktur. Korkumuz yeni bir olayın ortaya çıkmasıdır. Kimsenin kimseye saldırması ve hazmetmemesi gibi bir hakkı yoktur. Bu saldırılarla bir yere varılmaz. BDP’yi sağduyuya davet ediyor ve bu saldırılara bir an önce son vermesini istiyoruz. Bu halkın savaşa değil barışa ihtiyacı var.” dedi.
 
“Bu sürecin sekteye uğramasını istemiyoruz”
Barış sürecini yakalamışken bırakmamak için Hükümetten saldırılara acilen müdahale etmesini isteyen Abdurrahman Tunç, “Bu saldırıların çözüm sürecini kesinlikle etkileyeceğini düşünüyorum. Barış sürecini yakalamışken bırakmamak lazım. Malum siyasi parti, şiddetten besleniyor ve şiddet olduğu zaman amaçları yerine geliyor. Bu sürecin sekteye uğramasını istemiyoruz. Süreç başladığından bu yana halkın arasına huzur girmiş ama bu süreci bozmak isteyenler var. Hükümet bu konuda üzerine düşeni yapsın ve sürecin sonlanmaması için bir an önce ciddi adımlar atması gerekir.” ifadelerini kullandı.
 
"Bu saldırılar halka zarar veriyor”
PKK’li çetelerin saldırılarının devam ettiği takdirde sürecin biteceği endişesi taşıdıklarını vurgulayan Mikail Yıldırım, “Bu saldırılar devam ederse bu süreç son bulur. Herkes kendi fikir ve düşüncesini yansıtmaya özgürdür. Bu yapılan saldırıları lanetliyoruz. Hükümetin bir an önce bu saldırıları sonlandırması gerekir. Hiçbir siyasi parti gözetmeden saldırıya uğrayan her kesime aynı gözle bakması lazım. Saldırıları yapanları sağduyuya davet ediyoruz. Bu saldırılar hiç kimseye fayda getirmez. Bu saldırılar halka zarar veriyor. Bu sürecin bozulmasından endişe ediyor ve saldırıların son bulması temennisinde bulunuyoruz.” diye konuştu.
 
“Hükümet saldırılar karşısında çok pasif kalıyor”
Sürecin devam etmesi için Hükümetin saldırılara bir an önce son vermesini isteyen Emin Uraz ise, şunları kaydetti: “Böyle giderse bu süreç biter. Bu süreç sadece tek taraflı yürürse, işte o zaman süreç başlamadan biter. Bu bölgenin halkları sadece malum kişiler değil, bu malum kişiler kendi gibi düşünmeyen insanları hazmedemiyor. Hükümet bunu görsün artık. Sözde bir süreç var ama söz konusu Müslümanlar olunca uygulama yok. Hükümet de bu saldırılar karşısında çok pasif kalıyor. Bölge dışında olan olaylarda failler hemen yakalanıyor ama bu bölgeler söz konusu olunca Hükümet olaylara duyarsız kalıyor. Bu da bunu gösteriyor ki, derin güçler bu işleri yürütüyor.”   (M.Fatih Akgül/Veysi Rüzgar - İLKHA)
 
 
 
 
 
 

Bu haberler de ilginizi çekebilir