• DOLAR 32.504
  • EURO 34.783
  • ALTIN 2499.528
  • ...
Umut Der, HÜDA PAR`a saldırıyı lanetledi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
BİTLİS - Umut Der Tatvan Şubesi Diyarbakır’ın Lice ilçesinde HÜDA PAR üyelerine yapılan saldırıyı lanetledi.  Umut Der Tatvan Şubesi Başkanı Fesih Ulugöl dernek binasında konu ile ilgili olarak basın açıklaması yaptı. Ulugöl Lice’de seçim çalışması yürüten HÜDA-PAR üyelerine, PKK/BDP’li grupların taşlı, sopalı ve bıçaklı saldırısını lanetledi.
 
Ulugöl şöyle konuştu: “Perşembe günü akşam saatlerinde Diyarbakır’ın Lice ilçesinde seçim çalışması yapan HÜDA PAR heyeti PKK ve BDP’li kişilerce taşlı, sopalı ve bıçaklı saldırıya maruz kalmışlardır. Bu saldırı sonucunda parti çalışmalarını yürüten 10’dan fazla görevli yaralanmıştır
 
İslami tebliğ ve irşad çalışmaları PKK/BDP’lileri rahatsız ediyor
Kuruluşunun üzerinden kısa bir zaman geçmesine rağmen bölgenin tamamında örgütlenerek seçime katılma hakkı elde eden HÜDA PAR’ın seçim çalışmaları kapsamında parti propagandasından çok İslami tebliğ ve İrşad çalışmasından rahatsız olan PKK ve BDP’lilerin bu saldırıları İslam’a olan düşmanlıklarının açık bir göstergesidir’’ dedi.
 
Derin yapı, çeteler birlikte hareket ediyor
Çetelerin yaptığı bu saldırının ilk  olmadığını söyleyen Ulugöl  “Bu güne kadar İslam’a ve Kur’an’a olan düşmanlıklarından dolayı HÜDA PAR ve İslami camialara 250 den fazla saldırı yapılmış bu saldırılardan dolayı tek bir kişi dahi gözaltına alınmamıştır. Bu tablo bize gösteriyor ki; Derin yapı ve çetelerin birlikte hareket ettikleridir.” şeklinde konuştu.
 
PKK ve BDP’nin yaptığı bu saldırılar İslam’a ve Müslümanlara yapmakla beraber Müslüman Kürt halkını zaafa uğratmak, Müslüman Kürt halkını dininden, örfünden, öz değerlerinden uzaklaştırarak İslamsız bir Kürdistan oluşturmaktır. Fakat Müslüman Kürt halkı Allah’ın izniyle İslam düşmanlarına prim vermeyecek ihlasla samimiyetle çalışarak bu tür İslam düşmanı yapılara izin vermeyecektir.” ifadelerini kullandı.
 
Son olarak Ulugöl ‘’Umut Der Tatvan şubesi olarak öncelikle bu saldırılarda yaralananlara ve HÜDA PAR yetkililerine geçmiş olsun diyor. Toplum düzenini bozan İslam düşmanlarını lanetliyor ve zor kullanarak savundukları ideolojilerinin temelsiz olduğunu Allah’ın izniyle yerle bir olduğunu göreceğiz.” ifadelerini kullandı. (Menderes Beysülen-İLKHA)
 
 

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir