• DOLAR 32.572
  • EURO 34.836
  • ALTIN 2492.444
  • ...

MUŞ- Ulusal Ajans Hayat Boyu Öğrenme Programı kapsamında, Muş il Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü tarafından Koyun Keçi Yetiştiriciliğinde Laparoskopik Yöntemle Suni Tohumlama Projesi kapsamında yurt dışında alınan eğitimler tamamlandı.

 

Eğitimlere Muş İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğünün  yanı sıra, yerel ortaklar komşu il ve ilçelerin personelleri de katıldı.

 

Programda, Malatya Veteriner Hekimler Odası, Bulanık Gıda Tarım ve Hayvancılık ilçe Müdürlüğü, Elazığ Veteriner Hekimler Odası Muş temsilciliği ve Battalgazi Özel Veteriner Poliklinik çalışanlarının da katıldığı eğitim programında, 14 kişi İsveç’te 14 kişi olmak üzere İspanya’da toplam 28 kişi eğitim aldı.

 

10 günlük program kapsamında kapsamında düzenlenen gezilerde İsveç ve İspanya’daki Veteriner ve Ziraat fakülteleri, Tarım ve Kırsal Kalkınma Bakanlığının taşra teşkilatında, yetiştirici birliklerinin suni tohumlama test istasyonlarında ve Özel hayvan hastanelerinde eğitim ve incelemeler yapıldı.

 

Konu ile ilgili bilgi veren Muş İl Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdür Vekili Osman Akar, “Kurum olarak gerek idari, gerekse teknik personellerimizi yurt içi ve yurt dışında her türlü eğitimlere katılmalarına destek veriyoruz. Alınan eğitimlerle Muş’ta Tarım ve Hayvancılığın gelişimine katkı sunarak daha modern ve çağdaş Tarım ve Hayvancılığın gereklerini Muş’lu çiftçi ve üreticilerimizle buluşturmaya gayret gösteriyoruz’’ dedi.  (M. Şirin Çağlayan-İLKHA)