• DOLAR 32.51
  • EURO 34.783
  • ALTIN 2499.528
  • ...
Silvan'da doktora yapılan saldırı protesto edildi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

DİYARBAKIR- Bu gün sabah saatlerinde Silvan Devlet Hastanesinde görev yapan Dahiliye Doktoru Mehmet Selim Ay’a yönelik yapılan darp girişimi KESK’e bağlı Sağlı ve Sosyal Hizmet Emekçileri Sendikası (SES) Silvan temsilciliği tarafından protesto edildi.

 

Sendika adına basın açıklamasını okuyan Cahit Tanrıverdi, “ Ülkemizin içinde bulunduğu toplumsal süreçte şiddet her alanda hızla artmakta şiddetin oluşmasını önleyici toplumsal tedbirler ise ne yazık ki alınmamaktadır. Toplumsal şiddetin artışına paralel olarak ne yazık ki sağlık çalışanları ve hekimler de son yıllarda çok boyutlu olarak şiddet ile karşı karşıya kalmaktadırlar.” dedi.

 

Silvan Devlet Hastanesinde doktorların eksikliğinin, hastaların mağduriyetine yol açtığını belirten Tanrıverdi, “Mevcut olan doktorlarımızın gösterdiği yüksek performansa rağmen gelen hasta ve hasta yakınları tarafından gerekli saygınlık ve anlayış gösterilmemekte,  son dönemlerde birçok serviste sağlık emekçilerine yönelik artan darp, tehdit ve hakaretlerin önlenmesi için yetkilileri uyardık, bundan sonra sağlık emekçilerine yönelik gelişecek şiddete karşı emekten gelen gücümüzü kullanarak tüm alanlarda iş bırakacağız.” ifadelerini kullandı. (Yusuf Batı-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir