• DOLAR 32.519
  • EURO 34.832
  • ALTIN 2424.202
  • ...
"Kolluk, ne zamana kadar bu saldırılara göz yumacak?"
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

BİTLİS-Hür Dava Partisi(Hüda Par) Bitlis İl Teşkilatı, Diyarbakır’ın Lice ilçesinde PKK/BDP yandaşlarının Hüda Par üyelerine yaptıkları çirkin saldırıyı, yaptıkları basın açıklamasıyla kınadılar.

 

“Partimize sürekli bu saldırılar yapılıyor”

Hüda Par il binasında yapılan basın açıklamasını İl Başkanı Celal Gül okudu. Gül, yapılan saldırıları lanetle kınadıklarını belirterek, “Bizler Hür Dava Partisi olarak kurulduğumuz günden bu yana, huzur ortamının bozulmaması için elimizden gelen tüm gayreti sarf ettik ve etmeye devam edeceğiz. Fakat saldırgan ruhlular, halkın huzurunu bozmak için her türlü çirkeflikleri yaptılar ve yapmaya devam ediyorlar.Gerçek manada düşünmek ve akletmek gerekirse eğer bulunmuş olduğumuz topraklarda huzur kalmaz ise bundan hiç kimse faydalanmayacaktır. Kandan ve şiddetten beslenenler ne kendilerine ne de başkalarına hiçbir fayda sağlayamayacaklarını artık anlamalıdırlar” dedi.

 

Bu topraklarda huzur kalmasa bundan kimse faydalanmayacak

Gül açıklamasının devamında, “BDP, partimize, üye ve gönüllülerimize yüzün üzerinde yapılmış saldırıları hiçbir şekilde kınamadığı gibi, saldırıya uğrayan tarafların kendilerinin olduğunu yaptıkları yalan haberlerle kamuoyuna yansıtmaya çalışmışlardır. Kolluk güçleri ise şimdiye dek yapılan saldırılarda henüz bir failli yakalamamıştır.” Sözleriyle tepkisini dile getirdi.

 

Konuşmasının sonunda kolluk güçlerini de göreve davet eden Gül,  “ Derhal huzur bozucu saldırganların yakalanmasını istiyoruz. Çünkü failler gizli değiller. Medyanın haber görüntülerinde açıkça görülüyor. Ne zamana kadar kolluk kuvvetleri yapılan bu saldırılara göz yumacak? Bu fütursuzca saldırılara rağmen Hür Dava Partisi barışçıl bir şekilde seçim çalışmalarına korkmadan yılmadan, ihlas ve samimiyetle devam edecektir.Diyarbakır’ın Lice ilçesinde seçim çalışmasını yaparken kardeşlerimize yapılan saldırıyı kınıyor, saldırı sonucu yaralanan kardeşlerimize geçmiş olsun der,  BDP ve saldırganları bu tür saldırıları bir an önce durdurmaya çağırıyoruz.” ifadelerini kullandı. (Şükrü Tontaş-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir