• DOLAR 32.381
  • EURO 35.035
  • ALTIN 2325.169
  • ...
"Aklınızı başınıza alın, iradenizi kiraya vermeyin"
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

VAN-  Partilerine yönelik yapılan alçakça saldırıyı lanetle  kınayan  Hüda-Par Van İl Başkanı Av. Rasim Sayğın, “Akıllarını başlarına alsınlar ve iradelerini başkasına kiraya vermesinler. Söyleyecek sözü olana meydan açıktır.” dedi.

 

Saldırganların BDP ilçe binasından çıktıklarını belirten Av. Rasim Sayğın, Parti üyelerimize yönelik,  önce sözlü, ardından taşlı, sopalı, satırlı saldırı düzenlendiğini ifade ederek, saldırıda çok sayıda parti üyelerinin yaralandığını ve olay yerinde kalan 4 aracın ise tahrip edilerek ateşe verildiğini belirten Sayğın, “Bizler partimizin her kademesinde halkın faydasına olacak adımı atmayı ve bu oyunlara gelmemeyi şiar edindik. Biz bu halka asla ve asla ihanet etmeyeceğiz. Daima halkın huzuru selameti ve refahı için çalışacağız. Bu saldırıları yapanlar bilsinler ki, yaptıkları bu saldırıların amacı, halkı yeniden birbirine düşürmek ve bir kaos ortamı oluşturmaktır. Bunu istemek ihanettir ve onlar şu anda ihanet içerisindeler.” dedi

 

“BDP saldırılara çanak tutuyor”
Sayğın, söyleyecek sözü olanlara meydanları göstererek, “Akıllarını başlarına alsınlar ve iradelerini başkasına kiraya vermesinler.Gidin kendinizi, ne istediğinizi bu halka anlatın. Biz de kendimizi anlatıyoruz ve anlatmaya da devam edeceğiz. Şüphesiz ki bu konuda halkın iradesi esastır. Hiç bir şekilde baskı altına alınamaz, buna müsaade de etmeyiz. BDP yetkilileri bugüne kadar parti binalarımıza ve çalışanlarımıza yönelik onlarca saldırıyı kınamadığı gibi, bu türden vahşi saldırılara da açıklamalarıyla çanak tutmuşlardır.” şeklinde konuştu.

 

“Saldırgan ruhlu çeteler huzuru bozmak için yoğun çaba içinde”

HÜDA PAR olarak kuruldukları günden bu yana huzur ortamının bozulmaması için ellerinden gelen çabayı sarf ettiklerini dile getiren Sayğın, “Fakat saldırgan ruhlu çeteler huzuru bozmak için yoğun çabalarını devam ettiriyor. Huzur kalmaz ise, hiç kimse bundan faydalanacağını sanmasın. Kandan ve şiddetten beslenenler, kendilerinin de fayda sağlayamayacaklarını artık anlamalıdırlar. Kim rahatsız olursa olsun, ne kadar saldırı yapılırsa yapılsın, Hür Dava Partisi barışçıl bir şekilde seçim çalışmalarına korkmadan ve yılmadan devam edecektir. Diyarbakır’ın Lice ilçesinde seçim çalışması yapan üyelerimize yapılan saldırıyı kınıyor, BDP’yi ve saldırganları bu tür saldırılarını bir an önce durdurmaya çağırıyoruz. Bu saldırının ve bu tür saldırıların faillerini derhal bulmalarını istiyoruz. Kamuoyunu ve sevenlerimizi ise sağduyuya ve daha fazla gayretle çalışmaya, barışı ve huzuru tesis etmeye davet ediyoruz” ifadelerini kulandı.  (Murat Dalgın-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir