• DOLAR 32.558
  • EURO 35.057
  • ALTIN 2429.766
  • ...
Hükümlü/tutuklu ailelerinin eylemi 4 gününde
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
DİYARBAKIR – Hasta mahkûmların seslerini duyurmak için kapalı cezaevinde yapılan eylemde, hasta mahkûmların ölmesinden, Adalet Bakanlığı ve Adli Tıp Kurumu yetkililerinin sorumlu olduğu söylendi.
 
Diyarbakır D Tipi Kapalı Cezaevi`nde bulunan mahkûmların TUHAD-DER`e gönderdiği mektubu okuyan dernek başkanı Derya Us, cezaevlerinde tutulan hasta mahkumların cezaevi koşullarında kalmaları sağlık raporlarıyla uygun görülmemesine dikkat çekerek, “Hasta tutsaklar,  tahliye edilmiyorlarsa bile, sağlıklı bir ortamda tedavilerinin yapılması gerekir.” ifadelerini kullandı.
 
Türkiye`de en fazla ihlallerin yaşandığı yerin cezaevleri olduğunu söyleyen İHD Diyarbakır Şube Başkanı Raci Bilici, cezaevlerinde 550 civarında hasta mahkûmun olduğunu, 163’ünün durumunun ağır olduğunu belirtti.
 
Bilici konuşmasında, "Hasta tutsakların cezaevinde yaşamını yitirmesinden, Başbakan ve Cumhurbaşkanı sorumludur. Yaşanan her ölümün sorumlusu siyasal iktidardır. Buradan çağrıda bulunuyoruz, çıkarmış olduğunuz antidemokratik yasaları ortadan kaldırın. Adli Tıp Kurumu, geçmişte verdiği ırkçı kararlardan dolayı bir an önce ortadan kaldırılması gerekir. Bu kurumlar, cezaevlerinde gün be gün ölümlerin yaşanmasına sebep olacak kurumlardır.” şeklinde konuştu.
(Ömer Yasin Ergin - İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir