• DOLAR 32.502
  • EURO 34.631
  • ALTIN 2480.549
  • ...
Hüda Par Malatya teşkilatlarından saldırılara kınama
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

MALATYA – HÜDA PAR Malatya İl Teşkilatı, Lice`de seçim çalışması yürüten Hüda-Par`lılar,a PKK’lerin yakın kişilerce saldırılmasını kınadı.

 

Hür Dava Partisi Malatya Kale İlçe Başkanı Ebubekir Koçhan tarafından yapılan basın açıklamasında, “Hür Dava Partisi Kulp ilçe binasının açılışında bulunduktan sonra Diyarbakır Büyükşehir başkan adayı M.Hüseyin Yılmaz’ın da içinde bulunduğu konvoy, Lice ilçesinde taşlı, bıçaklı saldırı yapıldı. Esnaf ziyareti gerçekleştiren parti üyelerimiz Lice’den çıkarken BDP ilçe binasından çıkan bıçaklı, sopalı grubun saldırısına uğradı. Gerçekleştirilen saldırıda çok sayıda üyemiz yaralanmış ve araçlar tahrip edilmiştir.” denildi.

 

Geçtiğimiz günlerde İstanbul MHP seçim bürosuna yapılan saldırının hemen ardından BDP’li yetkililer açıklama yaparak saldırıyı kınamış ve yaşanan olayın provokasyon olduğunu vurguladıklarını belirten  Koçhan, “Kürdistan’da BDP/PKK’liler, tarafından hem partimize yönelik hem de İslami derneklere yönelik yüzlerce saldırı yapılmasına rağmen BDP sessiz kalmış, aksine yaşanan hadiselerde kışkırtıcı rol oynamıştır. Ayrıca kolluk kuvvetleri yaşanan saldırıyı durdurmamışlardır ve partimize yönelik yapılan yüzlerce saldırıda tek bir fail dahi yakalanmamıştır. Tüm dünyada faşizmin kalıpları kırılırken BDP/PKK Kürdistan’da hala tek parti diktatörlüğü uygulamakta ve Kürtlere saldırmaktadır. Şu bilinmelidir ki Kürdistan’da huzur kalmazsa bundan hiçbir kesim fayda görmez. Eğer saldırılar karşısında sabır gösteriyorsak bu halkın maslahatını düşündüğümüzden dolayıdır.” şeklinde konuştu.

 

Saldırılar karşısında medyanın olayları çarpıttığını söyleyen Koçhan, “Medyanın  saldırı olayını karşılıklı bir çatışma şeklinde göstermeye çalışmaları manidardır. Saldırılarda BDP/PKK’lilerin, kolluk kuvvetlerinin ve hükümet yetkililerinin sessiz kalması partimize karşı kurulan derin kumpası göstermektedir. Parti olarak bu provokasyonlara gelmeyeceğiz. Kimseden korkmadan ve çekinmeden barışçıl seçim çalışmalarımızı yapmaya devam edeceğiz. Lice saldırısında yaralanan kardeşlerimize Allah’tan acil şifalar diliyor ve saldırıyı yapanları şiddetle kınıyoruz.” ifadelerini kullandı. (Enis Ağırbaş - İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir