• DOLAR 32.572
  • EURO 34.836
  • ALTIN 2492.444
  • ...
20 ilçenin 119 beldesinde yeni yasa anlatıldı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

KONYA - Yeni Büyükşehir Yasası kapsamında belde ziyaretlerini sürdüren Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek, 9 Aralık’ta başladığı programları kapsamında bugüne kadar 20 ilçede 119 beldeyi ziyaret etti.

 

Yeni Büyükşehir Yasası’nın getirdiklerini anlatarak belde sakinlerinin sorularını cevaplayan Akyürek, ziyaretleri kapsamında son olarak Ahırlı, Yalıhüyük, Seydişehir, Yunak, Çeltik ve Tuzlukçu İlçeleri’nin beldelerini ziyaret etti.

 

Akyürek, programı kapsamında ilk olarak Ahırlı’nın Akkise, Seydişehir’in Ortakaraören, Kesecik, Taraşçı, Akçalar, Çavuş, Gevrekli, Bostandere, Ketenli beldeleri ile Yalıhüyük’ü; daha sonra Yunak’ın Sülüklü, Saray, Piribeyli, Koçyazı, Kuzören, Turgut, Çeltik’in Küçükhasan ve Gökpınar beldeleri ile Tuzlukçu’yu ziyaret etti.

 

Beldelerde yeni yasayı anlatan Akyürek, yeni yasayla yerel kalkınmanın köylerden ve beldelerden daha güçlü şekilde başlayacağını söyledi. Belde ve köylerde yaşayanların yerinde hizmet alarak üretici olmalarını, kendi belde ve köylerinde kalarak ülke ekonomisine katkı yapmasını istediklerini kaydeden Akyürek, böylece bölgelenin nüfus dağılımının da bozmamalarını arzu ettiklerini dile getirdi.

 

Yeni yasanın öngördüğü şekilde Büyükşehir Belediyesi imkânlarını beldelere ve köylere aktaracaklarını kaydeden Akyürek, “Bugüne kadar yapılamayanlar varsa tamamlamak istiyoruz. Konya’nın imkânlarının bir bölümünü belde ve köylere aktaracağız. Bir şey almak için değil, vermek için geliyoruz” dedi. (İlyas Yavuz-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir