• DOLAR 32.6
  • EURO 34.808
  • ALTIN 2491.072
  • ...
STK`lar: BDP, HÜDA PAR`ı kabullenmek zorundadır
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
DİYARBAKIR - Diyarbakır`ın Lice ilçesinde, PKK/BDP yandaşlarının HÜDA PAR üyelerine düzenlediği saldırıya çok sert tepki gösteren sivil toplum kuruluşları, saldırıyı gerçekleştirenleri lanetlediklerini ifade ettiler.
 
Saldırıların amacının Hür Dava Partisine (HÜDA PAR) olan teveccühü çekememek olduğunu ifade eden sivil toplum kuruluşları, PKK/BDP’ciklere sert tepki göstererek olayı kınadıklarını belirttiler.
 
Kendilerinden başka hiçbir fikri kabul etmeyen bir zihniyetin olduğunu söyleyen Mustazaflar Cemiyeti Genel Başkanı Av. Abdülgani Orhan, “ Kendisini tek gören, kendisinden başka güç kabul etmeyen, insanları ölüme mahkûm etmeye çalışan bir zihniyet söz konusudur. PKK/BDP’ciklerin halka zarar vermekten başka hiçbir hedefleri yoktur. Yapılan son saldırılar da bunu kanıtladı. Bu zihniyet ölmeye mahkûmdur. Lice olayı, onların acizliğinin en büyük delilidir. Temennimiz HÜDA PAR’ın burada zafer kazanmasıdır. Buralar İslam diyarıdır ve İslam diyarı olmaya devam edecektir.” ifadelerini kullandı.
 
HÜDA PAR başta olmak üzere İslami kuruluşlara yapılan bu saldırıyı şiddetle kınadıklarını ifade eden Bem Bir Sen Diyarbakır İl Başkanı İbrahim Gökdemir, “ Saldırıyı yapan PKK/BDP çetelerini lanetliyoruz. Dicle Üniversitesi olaylarında olduğu gibi BDP milletvekilleri, adeta yangına körükle gidip, halkı galeyana getiriyorlar. BDP bu zamana kadar yapılan İslami saldırıları kınamamış adeta ellerine kına yakmıştır. Barış süreci ile bir umut içinde olsak bile barış süreci Müslüman kamuoyuna yansımamıştır. Silahlar ve bombalar Müslüman halka yöneltilmiştir. Geleceğimiz için büyük bir kaygı içindeyiz. HÜDA PAR ise yaptığı çalışmalarla geleceğimiz açısından ümit vaat etmekte.” şeklinde konuştu.
 
Bölgede HÜDA PAR’ın siyasal alanda yaşam hakkının olduğunu ve bunu BDP’nin kabul etmesi gerektiğini ifaden eden Bayındır Memur Sen Diyarbakır İl Başkanı Hamit Yaz, “ BDP demokrasi denen şeye inanıyorsa tahammülü olmalıdır. Tahammülün olmadığı bir yerde anarşi söz konusudur. Anarşinin olduğu bir yerde de daima kan ve gözyaşı olur. Lice’de yaşanan olay STK olarak bizleri üzdü. Sivil alanda hiçbir zaman anarşi ortamını istemiyoruz. Halkımız 90’lı yıllardan beri kan ve gözyaşı gördü artık bu tür huzursuzlukların olmasını istemiyor. HÜDA PAR ziyaretini tabana yapılan bir ziyaret olarak kabul etmek gerekir. BDP bunu da siyasal anlamda kabul etmelidir. Anarşi ortamının kime fayda sağladığı ortadadır bunu görmek gerekiyor.” dedi. (M. Sait Adiyaman/ Ömer Yasin Ergin - İLKHA)
 
 
 
 
 
 
 

Bu haberler de ilginizi çekebilir