• DOLAR 32.543
  • EURO 34.925
  • ALTIN 2428.438
  • ...
PKK`nın asayiş timinin ikinci lideri yakalandı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
Cizre`de geçen yıl Haziran ayında askeri törenle kurulan PKK`nın asayiş timi Yurtsever Devrimci Gençlik Hareketi (YDG-H) örgütü, ilçede yol kesip kimlik kontrolü yapıyordu.
 
Kendilerine asayiş adını verip, hırsızlar, torbacılar ve uygunsuz davranışlara karşı mücadele etmek istediğini açıklayan asayiş timi, söylediklerinin aksine halkın huzurunu bozmaya başlamıştı.
 
Yöre halkının da şikayetçi olduğu grupla ilgili olarak operasyonlar düzenlendi.
 
Yapılan son operasyonda, asayiş timinin ikinci lideri konumundaki V.S. de yakalandı.

Asayiş timinin töreninde 80 kişinin bulunduğu tespit edildi. Yüzleri kapalı olan asayiş timinin kimliklerini belli etmeye çalışan emniyet mensupları, ince detaylara kadar inip şu ana kadar 80 kişiden 65 kişinin kimliklerini tespit etti.
 
Yapılan operasyonlarda 61 kişi gözaltına alındı. 61 kişiden 43`ü tutuklanırken, 18 kişide tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı. Kimlikleri tespit edilen 4 kişi de aranıyor. Geri kalanların tespit çalışmaları devam ediyor. Ayrıca, yakalanan 65 kişiden 35 kişinin hırsızlıktan ve torbacı olarak tabir edilen esrar satıcıları konularında daha önce sabıkalarının olduğu öğrenildi.

TEM ekiplerince yapılan son operasyonda ise asayiş timinin ikinci lideri konumundaki ve yapılan törende bildiriyi okuyan V.S. isimli şahsın da yakalandığı ve tutuklandığı öğrenildi. Yakalanan V.S.`nin üzerinde yapılan aramada esnaflardan ve vatandaşlardan alınacak haraç listesi bulunduğu kaydedildi.
Kaynak: CİHAN

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir