• DOLAR 32.589
  • EURO 34.858
  • ALTIN 2507.951
  • ...
Diyarbakır halkından PKK/BDP`ye öfke seli
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
DİYARBAKIR – PKK/BDP saldırganlarına sert tepki gösteren Diyarbakır halkı, HÜDA PAR’a yapılan saldırıların amacının, İslami değerleri yok etmek olduğunun söyledi.
 
Diyarbakır halkı Lice’de saldırıya uğrayan HÜDA PAR üyelerini ve saldırgan taraf olan PKK/BDP’lilerin tavrını İlke Haber Ajansı’na (İLKHA) değerlendirdi.
 
PKK/BDP’lilerin bölgeyi kaosa sürüklemek istediğinin altını çizen Diyarbakırlılar, PKK/BDP’nin zihniyetinin belli olmadığını ifade ederek BDP’nin kendi zihniyetini bir an önce açıklamasını istediler.
 
BDP’nin Bölge’de İslami bir yaşam ve İslami bir parti istemediklerini ifade eden Diyarbakırlılar, sürekli ‘İbnelik’ adı altında LGBTİ’lerle aynı karede bulunan BDP’nin HÜDA PAR’ın İslami hassasiyetini de hazmedemediklerinin altını çizdi.
 
“Halk HÜDA PAR’ı tercih ediyor, BDP bunu hazmedemiyor”
Halkın HÜDA PAR’ı tercih ettiğinden dolayı BDP’nin bunu hazmedemediğini ve bundan dolayı da sürekli saldırıya başvurduğunu ifade eden Lice’li Servet Tagil, “HÜDA PAR’a yapılan saldırıların amacı bu topraklarda İslami değerleri yok etmektir. BDP bildiğimiz gibi sürekli İslam karşıtı faaliyetlerde bulunmuştur. Nerede İslami bir faaliyet varsa engel olmaya çalışmışlardır. İslami değerleri bu topraklarda sindirmeye çalışmışlardır. BDP`nin bütün faaliyetleri ortadadır. Bugün HDP adı altında toplumu yozlaştıracak faaliyetleri yapmaktalar. HÜDA PAR toplumdan büyük bir teveccüh aldığı için karşı taraf bunu hazmedemiyor. Hazmedemediğinden dolayı da bu tür saldırılara başvuruyor. Bu şekilde saldırarak karşı tarafı kışkırtmaya çalışıyor.” şeklinde konuştu.
 
“Liceliler HÜDA PAR’ı çok sevdi”
HÜDA PAR’ın halkın gözünde çok değerli olduğunu ifade eden Tagil, “Bende Liceliyim hemşerilerimi iyi tanıyorum, Liceliler BDP/PKK çetelerinden bıkmış durumda. Adeta ne zaman bir güneş çıkacakta burayı aydınlatacak dercesine beklemekteydiler. Çünkü halk BDP’nin taşkınlıklarından bıkmış durumda. Bölgeyi kaosa sürükleyecek adımlar atan BDP’yi Liceliler artık istemiyor. Dün Liceye gelen HÜDA PAR üyeleri esnaflar tarafından çok güzel karşılandı ancak BDP/PKK her zaman ki gibi bunu hazmedemedi ve saldırı talimatını verdi. Ama her ne kadar onların genelinde saldırganlık olduğunu bilsek bile Lice halkı başta olmak üzere tüm Müslüman Kürt halkı tercihini HÜDA PAR’dan yana kullanacaktır ben bir Liceli olarak buna tüm kalbimle inanıyorum.” dedi.
 
“Kürdistan’da ibneler değil Müslümanlar zafere ulaşacaktır”
Lice’de HÜDA PAR üyelerine yönelik gerçekleştirilen saldırının görgü tanıklarından Mahfuz Aktekin, “HÜDA PAR heyeti ile birlikte Lice esnafını ziyarete gittik. Esnaf ile ziyaretimiz bittikten sonra BDP çeteleri buna tahammül edemediler ve 20 dakika içerisinde sopalar, taşlar ve hatta silahlar ille BDP ilçe binasının içinden çıkarak HÜDA PAR gönüllülerine saldırmaya başladılar. PKK/BDP bunları yapmakla zannetmesin ki bu bölge BDP ve çetelerine kalacak. HÜDA PAR onların bitişinin bir göstergesidir. HÜDA PAR Bu mazlum halka bir ışık, bir rahmet, bir şefkat olacak Allah’ın izni ile. Kürdistan’da PKK ve çeteleri bitecek, İslam’ın nuru parlayacak ve Müslümanlar zafere ulaşacak.” şeklinde konuştu.
 
“BDP’nin zihniyeti belli değil, kendi zihniyetini açıklasın”
BDP’nin zihniyetinin belli olmadığını, halkın sürekli onları ibnelerle birlikte gördüğünü ifade eden Veysel Elaltuntaş ise, “Eğer özgürlükten demokrasiden bahsediliyorsa herkesin hakkına saygı göstermeleri lazım. Eğer yapmıyorsan demek ki senin başka bir amacın, başka bir gayen vardır. BDP şunu bilsin ki İslam’a düşmanlık Allah’a düşmanlıktır. Bunların yaptığı saldırıların ilk olmadığını hepimiz biliyoruz. Kuran’ı kerimlerin bulunduğu yere insan Molotof atar mı? İçinde çocukların Elifba dersi aldığı yere Molotof atılır mı? BDP nasıl bir inanca sahiptir. BDP yetkililerine sesleniyorum öncelikle nasıl bir inanca sahipseniz bunu halka açıklayın. Zihniyetinizi halka açıklayın ki halkta sizin ne olduğunuzu anlasın.” İfadelerini kullandı. (Ömer Yasin Ergin/M.Sait Adıyaman - İLKHA)
 
 
 
 
 
 
 

Bu haberler de ilginizi çekebilir