• DOLAR 32.572
  • EURO 34.925
  • ALTIN 2424.65
  • ...
Güneştekin: "Sağduyu hakim olmalı"
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

BATMAN - AK Parti Batman İl Başkanı Murat Güneştekin Diyarbakır'ın Lice ilçesinde seçim çalışması kapsamında broşür dağıtan  ve esnafı ziyaret eden Hür Dava Partisi'ne (HÜDA-PAR) yapılan saldırı hakkında açıklama yaptı.

 

Siyasi partilerin ve sivil toplum örgütlerinin kurulmasını ve yaşamasını teşvik eden ve onları koruyan bir anlayışa sahip olduklarını dile getiren Güneştekin, “Biz halkımızı daha güzel bir geleceğe taşımak için farklı görüşlerin demokratik zenginliğimiz olduğunu düşünüyoruz.  Demokrasiye, hukuka, adalete ve fikir özgürlüğüne inanan halkımız seçimlerde kendi iradesini sandığa yansıtacaktır. Bu zamana kadar siyasi partilerin seçim propagandası yapması, seçmene kendini tanıtmaya çalışması siyasetin gereğidir. Farklı siyasi görüşlerin ve fikirlerin başkalarına saygı çerçevesinde ifade edilmesine hoşgörülü olmamız ve diyolağa açık olmamız gerekmektedir.’ dedi.

 

Provokasyon uyarısı
Güneştekin açıklamasının devamında, bölgenin hassasiyetlerinin dikkate alınarak seçim sürecinin hem siyasi partiler, hem vatandaşlar tarafından sağduyu ve sükûnet içinde, provakosyanlara ve istismarlara sebep verilmeyecek bir üslupla devam etmesini temenni ederek, “Batman’a, bölgemize, ülkemize sağduyu hâkim olmalı. HÜDA PAR’a geçmiş olsun dileklerimizi iletiyorum.” ifadelerini kullandı. (Veysi Demir - İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir