• DOLAR 32.386
  • EURO 35.088
  • ALTIN 2326.515
  • ...
"Belediyeler, okul eksiklerini gidermelidir"
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

DİYARBAKIR - Diyarbakır Demokrat Eğitimciler Sendikası (DES), 2013-2014 Eğitim-Öğretim yılının ilk dönemini değerlendirerek belediyelerin okullardaki eksiklikleri gidermesi gerektiğine dikkat çekti.

 

Belediyelerin, eğitim ve öğretimin daha faydalı hale gelmesi için okullara katkıda bulunması gerektiğine vurgu yapan DES İl Başkanı Eyüphan Kaya, “Belediyeler, her dönem okulları en az bir kere ziyaret edip küçük katkılarla okul eksiklerini gidermelidir. Bahçe temizliği için de katkıda bulunmalıdır.” dedi.

 

Okullardaki ahlaki gelişimin önemine de dikkat çeken Kaya, “Okullarda yalnızca akademik başarıya değil ahlaki gelişime de önem vermek gerekiyor. Öğretim kadar eğitime de ağırlık vermeliyiz. Unutmayalım not başarısı maddi, ahlak ise manevi değerdir. Maddi değerlerin karşılığı pul para iken manevi değerlerin karşılığı ise insanlıktır ve insanı kâmil olma yolunda bir adımdır.” ifadelerini kullandı.

 

Kaya, öğrenci eğitiminde veli ve idarecilerin önemine değinerek, “Velinin, öğretmenin, idarecilerin, üst yönetimin ve bakanlığın genel başarıda sorumluluğu fazladır. Çocuk elimize verilmiş bir malzemedir onu şekillendirmek ise görevimizdir. Öncelikle bakanlık olmak üzere, il ve ilçe milli eğitim müdürlükleri ile okul idaresinin dahi öğretmenleri geliştirme ve bilgilerini yenileme adına kayda değer çalışmaları olmalıdır. Mevcutta yapılan hizmet içi eğitimler de çok sembolik kalmaktadır.” açıklamasını yaptı. (Hamza Adiyaman - İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir