• DOLAR 32.598
  • EURO 34.799
  • ALTIN 2408.823
  • ...
`BDP/PKK ile Polis Lice`de işbirliği mi yaptı`
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
MERSİN - Diyarbakır`ın Lice ilçesinde bir grup BDP/PKK yandaşı tarafından saldırıya uğrayan Hür Dava Partisi üye ve gönüllülerine destek açıklamaları gelmeye devam ediyor. Saldırıyı kınayan Mustazaflar Cemiyeti Mersin Şube Başkanı Veysi Yumlu,  “Saldırılar, bu bağnaz zihniyetin kendi düşüncesi dışındaki bir düşünceye tahammül edemediğinin göstergesidir.” dedi.
 
BDP/PKK faşist tutum içerisinde
HÜDA PAR`a yönelik saldırıyı nefretle kınayan Yumlu, her defasında halkların özgürlüğünden dem vuran BDP/PKK yöneticilerinin kendileri gibi düşünmeyen her kesime karşı faşistçe bir tutum sergileyerek gerçek yüzlerinin ortaya çıkardıkları söyledi.
 
Yumlu, “İnsanların düşünce ve iradelerini kendi siyasi düşüncesiyle sınırlandırmak isteyen bu bağnaz zihniyet, kendi düşüncelerinin dışında insanların farklı bir düşünceye sahip olmalarına tahammül gösterememektedirler.” dedi.
 
Vatandaşın düşünce veya temsiliyet noktasında kendisine yakın gördüğü siyasi partiye oy vereceğini ve bunu kimsenin engelleme hakkı olmadığını belirten Yumlu, bu topraklarda saldıran, yakıp yıkan, kendisinden başkasına hayat hakkı tanımayanlar değil, sağduyuyla düşünce, siyaset ve hizmet üretenler kazanacaktır." ifadelerini kullandı.
 
Polis, BDP ile işbirliği mi yaptı?
Yumlu, insanların kurduğu siyasi parti çalışmalarını engelleme yetkisini kendinde gören BDP/PKK’nin Kürt halkına büyük haksızlık yaptığının altını çizdi.  
Defalarca BDP/PKK çetelerinin saldırısına maruz kalan HÜDA PAR yetkililerinin, halkın selameti ve huzuru için şiddete bulaşmadığını vurgulayan Yumlu, “BDP, yüzleri bulan saldırıları bir yandan teşvik ederken, diğer yandan kolluk güçleri de aralarında işbirliği varmışçasına bu saldırıları önlememiş, failleri de açığa çıkarmamıştır. Lice’de de aynı şey yaşanmış, kolluk güçleri saldırıyı önlemeye dönük etkin bir girişimde bulunmamışlardır.” dedi.
 
Failler biran önce adalet önüne çıkarılsın
Yetkililer tarafından biran önce olayın faillerinin yakalanıp adalet önüne çıkmasını ümit ettiklerini belirten Yumlu, “Saldırıya uğrayan HÜDA PAR üye ve yetkililerine geçmiş olsun dileklerimizi iletir, BDP’yi ve saldırganları bu tür saldırılarını bir an önce durdurmaya çağırıyoruz.” diyerek açıklamasına son verdi.  
(Osman Öksüz - İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir