• DOLAR 32.522
  • EURO 34.969
  • ALTIN 2434.511
  • ...
`Ne kimseye  zulüm eder, ne de kimsenin zulmünü kabul ederiz`
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
AĞRI - Hür Dava Partisi Ağrı İl Başkanlığı üyelerinin de katılımı ile İl Başkanlığında düzenlediği basın açıklaması ile PKK/BDP yandaşlarının Diyarbakır’ın Lice ilçesinde HÜDA PAR heyetine saldırısını kınadı.
 
"Kolluk görevlileri saldırıya seyirci kalmışlardır"
Açıklamayı okuyan Şaban Gökhan, saldırıyı yapanların, BDP Lice İlçe binasından çıktıklarının altını çizdi. Gökhan, kolluk görevlilerinin saldırıya seyirci kaldıklarını belirterek, "Olaya müdahale etmekle görevli olan kolluk kuvvetleri saldırıyı önlememiş, yapılan saldırıya adeta seyirci kalınmış ve parti üyelerimize olay yerinde mahsur kalmış ‘Araçlarınızı size bilahare teslim edeceğiz’ denmesine rağmen parti üyelerimiz uzaklaştıktan sonra araçlarının yakılmasına da kolluk kuvvetleri göz yummuştur." dedi.
 
"Kürdistan halkına yönelik bu hain yaklaşımı aziz halkımızın değerlendirmesine bırakıyoruz"
BDP yöneticilerinin, kendilerine yönelik yapılan hiçbir saldırıyı kınamadıkları gibi saldırıları artırma gayretinde olduklarını ifade eden Gökhan, açıklamasını şöyle devam etti: "Bu güne kadar parti binalarımıza ve parti üyelerimize onlarca saldırı yapılmıştır. BDP yöneticileri bizlere yönelik yapılan hiçbir saldırıyı kınamadıkları gibi saldırıları artırma gayretinde olmuşlardır. Amma kısa bir süre önce MHP binasına yapılan saldırıyla ilgilerinin olmadığını ve MHP`ye yapılan saldırıyı kınadıklarını hızlı bir şekilde dile getirmişlerdir. Kürdistan halkına yönelik bu hain yaklaşımı aziz halkımızın değerlendirmesine bırakıyoruz. Artık halkımız bu olayları iyi görüyor az da olsa oluşan huzurun kaçmasına sebep olan bu grubu iyi tanıyor. BDP ve PKK çevrelerinin kendileri gibi düşünmeyen Kürt halkına kin ve nefretlerinin boyutlarını, kan ve kaostan nasıl beslendiklerini apaçık görmektedir. BDP ve PKK kendilerinden olmayanlara faşist bir baskı uyguluyor, idarecilerinin genlerine işlenmiş olan tahammülsüzlük, çekememezliği sergiliyor. Ne barıştan ne de ağızlarına sakız ettikleri demokrasiden nasip almışlardır.”
 
 
"HÜDA PAR’ın tahammülü Kürt halkına olan sevgi ve saygısındandır"
Saldırıyı yapan BDP ve PKK’lılara seslenen Gökhan, "Eğer siz yakıp yıkma ile vurup kırma ile bir yere varacağınızı veya bizleri korkutacağınızı sanıyorsanız çok yanılıyorsunuz. Eğer Hür Dava size tahammül ediyorsa bu Kürt halkına olan sevgi ve saygılarındandır. Acı üstüne acı yaşamış bu halkın tekrardan yeni bir acı yaşanmaması içindir. Batıdaki ırkçıların size oralarda uyguladığı muameleyi siz de Kürdistan`da kendi halkınıza uyguluyorsunuz. Aklınızı başınıza alın. Halkın huzurunu bozmayın. Kürt halkı sabırlı ve aklı başında bir halktır. Bir derdiniz varsa halkımıza anlatın ve seçimde hesaplaşalım. Ama bu işi kaba kuvvet ve zulme dökerseniz bu halk sizi kesinlikle affetmeyecektir." diye konuştu.
 
 
"Kimseye ne zulüm eder ne de kimsenin zulmünü kabul ederiz"
Kendilerinin provokasyonlara gelmeyeceklerini kaydeden Gökhan, "Şu da bilinmelidir ki biz ne kimseye zulüm ederiz ne de kimsenin zulmünü kabul ederiz. Zaten Hür Dava`nın varlık sebebi insanları insanların zulmünden kurtarıp hakka hür birer kul yapmaktır. Bizler de bu hür dava için çalışıyoruz. Sakın ola bu kutlu davamızı halkımıza ulaştırmamıza engel olma düşüncesine kapılmayın. İşte tahammül etmediğimiz en önemli nokta burasıdır ve şuanda BDP ve PKK çevreleri olarak siz de bunu yapmaktasınız. Son olarak aziz halkımıza bölge huzurunu bozmaya çalışan ve bir kardeş kavgası çıkarma uğraşında olan bununla birlikte sizlere hizmet adına hiçbir plan ve projeleri olmayan bu malum çevreye sandıkta iyi bir ders vermeye davet ediyoruz." sözleri ile açıklamasına son verdi. (Ömer Adıgüzel - İLKHA)
 
 
 
 
 
 
 

Bu haberler de ilginizi çekebilir