• DOLAR 32.373
  • EURO 34.987
  • ALTIN 2326.13
  • ...
`HÜDA PAR, Kürdistan`ın Umududur`- VİDEO
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
DİYARBAKIR - Mustazaflar Cemiyeti Diyarbakır Şubesi tarafından, Cuma namazının ardından Ulu Camii önünde düzenlenen kitlesel basın açıklamasında konuşan Hür Dava Partisi (HÜDA PAR) Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Hüseyin Yılmaz, HÜDA PAR’ın Kürdistan’ın umudu olduğunun altını çizdi.
 
Konuşmasına başlarken duyarlılıklarından dolayı, Lice halkı ve esnafına teşekkür eden Yılmaz, oynanmak istenen kirli oyuna gelmeyen Licelileri tebrik etti.
 
“İnadına barış”
HÜDA PAR’ın Kürdistan coğrafyasının umudu, huzuru olduğunu ifade eden Yılmaz, “Birilerinin bu huzuru bozmasına, Kürdistan’ın çatışmalarla anılmasına çalışan ve her türlü bozgunculuktan çekinmeyenlere karşı HÜDA PAR inadına barış diyecek inadına huzur diyecek ve Kürdistanı hak ettiği hizmete kavuşturacaktır.” dedi.
 
“Halkı çok seviyoruz”
HÜDA PAR olarak halkı sevdiklerini ifade eden Yılmaz, Kürdistan coğrafyasının her karışına İslam’ın barışı ve İslam güneşinin doğmasını arzuladıklarını söyledi.
 
Yılmaz,  huzur ve kurtuluşun İslami yaşantıda olduğunun altını çizerek,  “Olay sadece HÜDA PAR - BDP meselesi değildir, olay tamamen ideolojik temellidir. Marksist ideoloji ile İslami düşüncenin karşı karşıya gelmesidir. Ama bunu açıkça söylemekten korkuyorlar.” şeklinde konuştu.
 
“ BDP’nin ne olduğu ortada”
BDP yöneticilerinin ideolojik profillerine bakıldığında her şeyin ortada olduğunu görmenin mümkün olduğunu söyleyen Yılmaz, “ Kürdistan’a ahlaksızlığı getirip, İslami ahlakı yok etmek istiyorlar. Kürdistan, hiçbir zaman İbneliğin cirit attığı bir memleket olmamıştır. BDP bayrağı altında toplananlar, ‘hepimiz ibneyiz’ ne olmuş diyerek meydanlara inerek gençlerimize ahlaksızlığı empoze etmeye uğraşıyorlar.” ifadelerini kullandı.
 
“Amacımız, Kürt halkına hizmet etmek”
Kürdistan’da HÜDA PAR’ın misyonunun ve adaylarının hepsinin kişilikleriyle ortada olduğunu sözlerine ekleyen Yılmaz, önümüzdeki seçimin, Kürt halkına hizmet etmek isteyenlerin ile Kürt halkını ifsat etmek isteyenlerin seçimi olacağının altını çizdi.
 
Yılmaz daha sonra, “Bu faşist uygulamalara, bu dikta yönetimlere, sindirme politikası güdenlere karşı onurlu bir yaşamı tercih edeceğiz.” İfadelerine yer verdi.
 
Olayın tüm açıklığıyla ortada olduğunu ifade eden Yılmaz, üye ve gönüllülerinin sağduyulu davrandığını belirterek kimsenin olayları başka tarafa çekmemesi gerektiğini söyledi.
 
Basının tarafsızlığını koruması gerektiğini çağrısından bulunan Yılmaz, tek taraflı haber yapmanın etik olmadığını ve her şeyin gözler önünde olduğunu belirtti.
 
Lice’ye parti tanıtımı dışında başka bir amaç için gitmediklerinin özellikle ifade eden Yılmaz, “ Eğer ortada bir provokasyon varsa, o da Lice halkı ve esnafının bizi bağrına basmasını hazmedemeyen ve bugüne kadar Lice’ye kabus gibi çöken zihniyetin kendisidir.” İfadelerini kaydetti. (M. Sait Adiyaman/ Ömer Yasin Ergin - İLKHA)

 

                    

 

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir