• DOLAR 32.564
  • EURO 34.836
  • ALTIN 2418.193
  • ...
`Cami aklıma geldiğinde ciğerim yanıyor``
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

MUŞ - Muş’un Ziyaret köyünde ikamet eden ve yaklaşık bir yıl önce yüksek tansiyondan dolayı gözlerini kaybeden Hacı Muhammed Özdemir, camiye gidemediğine çok üzüldüğünü, bu nedenle her camii aklına geldiğinde ciğerlerinin yandığını söyledi.

 Hacı Muhammed, gözlerinin kör olması olayını şöyle anlattı: “Gözlerim bundan bir yıl önce görüyordu. Yüksek tansiyondan dolayı rahatsızlandım. Hastaneye kaldırdılar, hastanede bana serum verildikten sonra gözlerim aniden kapandı. Sandım ki, elektrikler gitti. Elektrikleri yakın dediğimde yanımdakiler elektriklerin gitmediğini, gözlerimin görmediğini söylediler. Tedavi olmak için Van’a gittim orada bana anjiyo olmam gerektiğini söylediler. Durumum anjiyo olmaya elverişli olmadığı için anjiyo da olmadım ve bu şekilde kaldım.” dedi.

 İhtiyaçlarını görebildiğini yalnız sabah ezanı okunmadığı için sabah namazının saatini karıştırdığını, bazen gecede 2 kez abdest alıp sabah namazı kıldığını belirten Hacı Muhammed,  “Allah’a hamdolsun bu Rabbimin bana verdiği bir hediyedir. Allah beni annemin karnında yaratıp cesedime ruh verirken bunu bana yazdı. Muhakkak ki, ben bunu görecektim. Allah’ın takdiri başım ve gözüm üzerinedir. Yalnız Cami aklıma geldiğinde ciğerim yanıyor. Ben birçok yerde birçok caminin hizmetini yaptım. Gece gidip soba yakıp camiyi temizlerdim, caminin hizmetini yapardım. Benim şu an en çok arzuladığım şey tekrar camiye gidebilmektir.” diye konuştu.

 Allah Resulü’ne (S.A.V.) ve camiye olan özlemini beyitler şeklinde dile getiren Hacı Muhammed, beyitleri söyleme esnasında hüzünlü anların yaşanmasına neden oldu.

 Dünyada en güzel ve tatlı olan şeyin güzel ve tatlı dil olduğunu da sözlerine ekleyen Hacı Muhammed, “En makbul ve güzel olan şey tatlı dildir. Kötü olduğunda da en kötü şey de yine dildir. Silahın darbesi iyileşir, kılıcın darbesi iyileşir, hançerin darbesi iyileşir fakat dilin yarası iyileşmez.” dedi. (M. Şirin Çağlayan - İLKHA)

 

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir