• DOLAR 32.565
  • EURO 34.876
  • ALTIN 2439.51
  • ...
Asıl hedef İslam ve İslami yaşam (ANALİZ)
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
Kurulduğu günden bu yana hem derin yapıların hem de BDP-PKK`lı çetelerin hedefi haline gelen Hür Dava Partisi`ne yapılan saldırılara yeni bir halka eklendi.
 
Diyarbakır`ın Lice ilçe`sinde broşür dağıtmak ve esnafla selamlaşmak isteyen HÜDA PAR`lılara, BDP ilçe binasından çıkan kalabalık bir grup tarafından saldırı düzenlenmesi başta Lice halkı olmak üzere bölge insanı tarafından tepkiyle karşılandı.
 
Önceki saldırılar gibi bu saldırıların sorumlularının da her hangi bir soruşturmaya uğramayacağı fikrinde olan Kürdistan halkı, bu saldırıların da BDP- derin yapı ilişki koridorunda kaybolacağı inancında.
 
Yaptığı saldırılarla Kürdistan`da kendinden ve derin yapılardan başka hiçbir güce müsaade etmeyeceğini açıkça deklare etmiş olan BDP-PKK grubunun HÜDA PAR`ın yükselen trendinden rahatsız olduğu belirtildi.
 
Silahlı militanların halkı tehdit etmesi sonucu BDP`nin şimdiye kadar Bölgede tek ve alternatifsiz bir güç olduğunu belirten bölge halkı,  HÜDA PAR`ın kurulmasıyla BDP alternatifsizliğini yitirdi ve bu durum onu saldırganlaştırdı şeklinde yorumlarda bulundu.
 
Kuruluşunun üzerinden kısa bir zaman geçmesine rağmen bölgenin tamamında örgütlenerek seçime katılma hakkı elde eden HÜDA PAR`ın seçim çalışmaları kapsamında parti propagandasından çok İslami tebliğ ve irşad çalışmaları içerisinde olmasından rahatsız olduğu belirtilen PKK-BDP güçlerinin, HÜDA PAR’ın şahsında bölgedeki İslami gelişmeleri engellemek istediği de saldırıların sebepleri arasında gösteriliyor.
 
Ayrıca İslami kurum ve Kuruluşlara; dindar kişiliklere ve özellikle de Hür Dava Partisine yapılan saldırıların neden aydınlatılmadığı da merak edilenler arasında.
 
Hatırlanacağı üzere yakın zamanda İstanbul`da Şişli Belediye`sine yani CHP`ye ve MHP seçim bürosuna da silahlı saldırı düzenlenmişti. Bu saldırıların faillerini kısa sürede yakalayan polis`in HÜDA PAR ve camiasına yapılan 250 dolayında saldırıdan hiç birinin faillerini bu güne kadar yakalamamış olmasını manidar bulan bölge halkı; kuruluşundan beri var olan PKK-Derin Yapı ilişkisinin halen devam ettiğini inancında.
 
Özellikle KCK içerisine binlerce MİT mensubunun sızdığını ve bunların da KCK içerisinde karar mercii konumuna geldiğini belirten otoriteler; İslami Camiaya yapılan saldırıların bu izdivacın ürünü olduğunu vurguladı.
 
Lice`de gerçekleştirilen saldırıda PKK-BDP`lilerin polis korumasında HÜDA PAR`lılara ait araçları kundaklamaları ve polisin adeta yakılmak üzere Hüda parlılardan araçlarını alması da olayın organize bir şekilde gerçekleştiğini gösteriyor.
 
PKK-BDP ve KCK yapılanmasının Kürt halkını ahlaki zaafa uğratmak için çabaladığı da vurgulanırken, LGBT ve HDP ile çok sıkı dost ve can ciğer olan bu yapıların İslami kuruluşlara saldırmakla aslında İslamsız bir Kürdistan hedefinde oldukları belirtildi.
 
Her fırsatta her türlü İslam dışı yapıya hizmet edip kilise, havra, Cem evi ve Zerdüşt tapınağı açan BDP`li belediyelerin kendi sınırları içerisindeki cami, türbe ve sahabe kabristanı gibi mukaddes yapı ve mekânlara hiçbir hizmet sunmadığına da dikkat çekildi.
 
Tüm bunlara rağmen sağduyusunu koruyarak, BDP`li çetelere rağmen İslami hizmetlerini devam ettireceğini belirten Hür Dava Partisi yetkililerinin, Hiçbir şekilde bu saldırganlardan korkmadıklarını ama Kürt halkının selameti için sabrettiklerini, açıklamaları ise takdire şayan bulundu.

Bu haberler de ilginizi çekebilir