• DOLAR 32.521
  • EURO 34.788
  • ALTIN 2419.856
  • ...
Başıboş bırakılan hayvanlara sahip çıktı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

MUŞ - Hemen her yıl işleri bittikten sonra sahipleri tarafından kışın başıboş bırakılan eşek ve atlar, kışın en soğuk aylarında dahi sahipsiz kalarak ya donarak ölüyor veya vahşi hayvanlar tarafından parçalanıyor.

 

Kışın en soğuk günlerinde sahipleri tarafından başıboş bırakılan hayvanlara bu kez Mustafa Yiğit adlı bir vatandaş sahip çıktı.

 

Sahipsiz olan hayvanların kış gününde dışarıda, soğukta kalmalarına vicdanının razı olamadığını ifade eden Mustafa Yiğit, “Babamla birlikte camiye gidiyorduk baktım ki, bu hayvanlar dışarıda. Kış olduğu için tabi havalar da soğuk. Çılle (40 soğuk gün) dediğimiz kışın en soğuk günlerini yaşıyoruz. Hayvanları gördüğümde ayakların adeta buz tutmuştu. Hayvanlar dışarıda sahipsiz kalınca çocuklar saman vermişlerdi. Biz de o esnada babamla camiye gidiyorduk. Ben de, “Baba Müslümanlık bizim gibi değil. Bu hayvanlar bu soğukta dışarıda biz ise camiye gidiyoruz. Bu böyle olmaz’ dedim ve namazdan sonra hayvanları almak için camiden çıktığımda hayvanları yerinde bulamadım. 2 günlük bir aramadan sonra onları bulup getirdim ve şu an besliyorum." dedi.

 

Eşek ve atların yazın çevre köylüler tarafından kullanılıp kışın başıboş bırakıldığını, bunların durumunda olan bir sürü hayvanın olduğunu ve birçok hayvanın da vahşi hayvanlar tarafından parçalandığını ifade eden Yiğit, "Kimse bu hayvanlara acımıyor. İşlerini bitirdikten sonra başıboş bırakıyorlar.  Eğer bu hayvanları besleyecek birileri varsa, onlara verebilirim. Yoksa besleyebildiğim kadar besler, baharın tanıdığım birilerine veririm gitsin." diye konuştu.  (M. Şirin Çağlayan - İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir