• DOLAR 32.461
  • EURO 34.847
  • ALTIN 2479.643
  • ...
"Sağlıkta paralel yapı mı?" başlıklı habere yalanlama
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

DİYARBAKIR – Diyarbakır Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Doç. Dr. İbrahim Uygun, son günlerde kurumu ve şahsı hakkında basında yer alan haberler ile ilgili basın toplantısı düzenledi.

 

Hakkında yalan haber yapıldığını ve bu haberin bir kumpas olduğunu belirten Uygun, “İki gün önce yerel bir gazetede çıkan haberde, ‘Beni buraya ayakkabı kutusu sahipleri getirmedi’ şeklinde cümle asla bana ait değildir. Bu durumun tek açıklaması varsa o da, bilinçli yapılmış bir komplodur, kötü niyetle yapılmış bir yıpratma çabasıdır. Böyle bir cümle sarf etmediğim gibi, devlet memurluğu adabım, profesyonel etik değerlerim, aile terbiyem ve inançlarım gereği böyle bir cümle sarf etmem de mümkün değildir. Bundan tam 40 gün önce kurum içi bir toplantımızda masum niyet ile kendi şahsım için söylenmiş bir söz, içeriği ve manası tamamen değiştirilerek başka yerlere çekilmek istenmektedir. Bu tamamen darbeci zihniyetin arkasında olduğu bir kumpastır. Bu kumpas çerçevesinde, ‘Sağlıkta paralel yapı mı?’ sorusu habere eklenmiş ve amaçlanan komployu ortaya koymuştur.” ifadelerini kulandı.

 

Ayrım yapmadan vatandaşa aynı hizmeti verdiğini belirten Uygun, “ 21 yıllık memuriyet hayatım boyunca daima devletime ve milletime koşulsuz şartsız ve maaşım dışında bir karşılık beklemeden hizmet etmeye çalıştım. Çalıştığım tüm kurumlarda her zaman takdir ve hayırla anıldım. Tek gayem, vatanımıza, insanımıza, hiç bir şekilde ayrım yapmaksızın, insanımıza hak ettiği değeri, var olan koşullarda en iyi ve uygun hizmeti vererek göstermektir. Bu uğurda ben, hatalardan ders çıkarmanın bir erdem olduğu bilinci ile çalışmaya devam edecek ve geçmişte olduğu gibi gelecekte de kötü mihrakların karşısında yine durmayı sürdüreceğim.” dedi.

 

Tek amacının Diyarbakır ve bölgesindeki vatandaşlara hizmet etmek olduğunu diyen Uygun, “ Kamuoyunun bilmesini isterim ki, bu bölgeden olmamama rağmen 5 yıl önce Diyarbakır’a gönüllü olarak geldim. Tek amacım, bu topraklarda yaşayan insanımıza hizmet etmektir. Şu anda 2 aydır yürütmekte olduğum Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri olarak da Diyarbakır’daki sağlık hizmetini gelişmiş ülkelerdeki seviyeye ulaştırmak için çalışıyorum. Bunun için hükümetimizin başlatmış olduğu büyük sağlık reformunu ekibimizle beraber Diyarbakır’da en iyi şekilde uygulamaya kararlıyız, bu durumdan kimsenin şüphesi olmasın. Hiçbir ayrım yapmaksızın dünya standartlarında, insanımıza yaraşır bir sağlık hizmeti sunmak bizim için büyük bir şeref ve onur kaynağı olacaktır.” şeklinde konuştu.

 

Üzerine atılan iftiranın bir kumpas olduğunu belirten Uygun, “Bu sabah itibari ile yine yerli basınımızda yer alan ‘Yalanın Belgesini Bacanaklar Çürüttü’ haberi de içeriğini okuduğunda yine aynı kötü mihraklar tarafından yapılmış bir kumpastır. Benim dönemimde ataması yapılmış hiçbir sözleşmeli personelimiz yoktur. Kişilerin özlük haklarına müdahale içeren bu haberleri aynı şekilde kınıyor ve milletimizin takdirine bırakıyoruz. Söz konusu tüm haberlerin tamamı kötü mihrakların arkasında olduğu bir kumpastan ibaret olduğunu kamuoyu ile paylaşırım.” ifadelerine yer verdi.

 

Son olarak yolumuz uzun bir yol olduğunu belirten Uygun, “Daha yapacak çok işimiz var. Bizler gecemizi gündüzümüze katarak çalışmaya devam edeceğiz. Çok yakın bir gelecekte ilimizdeki sağlık hizmetinin insanımızın hak ettiği yere geleceğini gözlerinizle göreceksiniz.” dedi. (Ali Adiyaman - İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir